Els taxistes poden rebutjar transportar els clients que no portin mascareta

En ser un transport públic, és obligatori l'ús d'aquest element de protecció

Un congressista puja al taxi a la zona de recollida a la sortida del Mobile World Congress
Els usuaris de taxis estan obligats a portar mascareta. | ACN

Els taxistes de Barcelona poden negar-se a acceptar usuaris que no portin la mascareta posada, ja que el seu ús és obligatori, com en la resta de mitjans de transport públic. Ho ha explicat aquest dimarts la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, en ser preguntada per aquesta qüestió.

Alarcón ha contestat que seran els viatgers i no els taxistes els que hauran de pagar una multa si es treuen la mascareta, segons li ha traslladat la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra.

Pla de xoc pel sector del taxi

Alarcón ha presentat aquest dimarts un pla de xoc que l’Institut Metropolità del Taxi, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona han acordat amb el sector del taxi per fer d'aquest mitjà de transport un «espai segur» i ajudar-lo a combatre la caiguda d'ingressos per les restriccions de mobilitat. Aquest pla inclou protocols de desinfecció i higiene dels vehicles, una app específica per organitzar els serveis, serveis telemàtics d’atenció en el taxista, campanyes de comunicació i assessorament sobre ajuts.

Una de les mesures més destacades és la desinfecció dels vehicles després d'una carrera. La presidenta de l'IMET també ha explicat que l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) i TMB subscriuran ben aviat un acord perquè els taxistes puguin adreçar-se a les cotxeres de l'empresa a la Zona Franca per desinfectar els vehicles amb ozó. Sobre l'aplicació pública del taxi, estarà en marxa aquest mandat i la posada en funcionament constarà de tres fases. 

Aposta pels tràmits telemàtics

D'altra banda, l'IMET i els taxistes també han acordat augmentar els tràmits per via telemàtica, tal com s'ha anat fent en les darreres setmanes per evitar acumulacions de públic, o la redefinició de les parades a la ciutat, tenint en compte que els principals clients els pròxims mesos seran residents a la ciutat i no turistes.

Així mateix, també s'ha establert una moratòria d'un any per a aquells taxistes que els tocava renovar el vehicle aquest any o el 2021 després dels deu anys, entre d'altres mesures, com un major control a les VTC, en col·laboració amb la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari