Persona omplint el dipòsit d'un cotxe negre

La tècnica 100% legal per estalviar diners a Repsol i Cepsa que pots copiar

Es poden estalviar uns quants euros en cada proveïment en aquestes benzineres

Hi ha una tècnica que si som capaços d'utilitzar-la correctament ens pot ajudar a estalviar molts diners a les benzineres. Tant Repsol com Cepsa permeten fer-la servir, així que és 100% fiable i segura.

Avui dia els conductors fan tot el possible per evitar pagar de més en el proveïment. Sobretot després de la finalització de la bonificació que va concedir l'Estat i l'augment de la inflació. Qualsevol gest que ens permeti fer un menor consum sempre serà benvingut.

Per això, en aquesta ocasió us proposem un truc que possiblement ja us hagin plantejat, però que heu descartat. Consistiria a fer-se la targeta de fidelització d'alguna de les gasolineres principals d'aquest país. Entre elles hi ha Repsol i Cepsa.

Alguns no tramiten aquesta targeta en entendre que l'estalvi no serà tan elevat i que es tracta d'una estratègia més de màrqueting. Però al cap de l'any podem obtenir un descompte important si la fem servir per pagar amb regularitat.

L'estiu passat, juntament amb l'ajuda dels 20 cèntims del Govern, Repsol també va oferir una rebaixa a les 3.300 estacions de servei. Eren 5 cèntims més a què se li sumava també els 10 cèntims per unir-se al sistema de pagament Waylet.

Foto de cotxes fent cua en una gasolinera Repsol.
Repsol, igual que Cepsa, permet un estalvi de 10 cèntims per litre | Europa Press

Això provocava que el descompte arribés gairebé als 30 cèntims per litre. A Cepsa van aplicar una campanya molt similar. Els descomptes eren de 25 cèntims per als clients, arribant fins als 30 per als adscrits.

La importància d'escollir entre benzina o dièsel

A l'hora d'adquirir un vehicle hem de reparar en el consum, però també en allò que n'impliqui el manteniment. Això ens portarà a mirar amb lupa el consum els cotxes de benzina o els de dièsel.

Avui dia, el preu del gasoil s'ha tornat a situar per sota de la benzina, que era una cosa que sempre s'havia produït. Tot i això, després d'esclatar el conflicte d'Ucraïna va experimentar un repunt important. Però quan s'adopti una decisió pel que fa al combustible més adequat, potser també caldria fixar-se en l'ús.

Sempre s'ha dit que quan s'anessin a fer menys de 15.000 quilòmetres a l'any compensaven més els vehicles de dièsel. Però ara també es comencen a analitzar altres detalls com ara la cura del medi ambient.

La importància d'escollir benzina

La gasolina presenta uns quants avantatges pel que fa a la conducció. El motor és silenciós i compta amb menys vibracions. En pujar les revolucions també se li traurà un rendiment més gran a la seva potència.

Surtidor gasolinera
El 31 de març acaba la bonificació dels 10 cèntims | Canva

En contra seu està que és un tipus de carburant que explota amb massa facilitat. En vehicles de certa grandària el consum és excessiu. Per estalviar gasolina, a més d'aprofitar-se dels avantatges de les estacions de servei, també caldria reparar en certs factors. Per exemple, mantenir una pressió adequada dels pneumàtics, no excedir-se amb l'aire condicionat o circular amb entre 1.500 i 2.500 revolucions.

També caldria revisar sovint el filtre de l'aire i del motor, i mantenir les llantes correctament inflades. Et resultarà de gran benefici fer una conducció eficient.

Això implicarà que condueixis amb marxes llargues, sense enganxar accelerades o conservar una velocitat estable durant el trajecte. Són gestos molt senzills que ens poden resultar de gran valor.

Descompte de 10 cèntims fins al 31 de març

Tant Repsol, com Cepsa i altres benzineres ofereixen als seus clients un descompte de 10 cèntims per litre. Per això caldrà pagar amb les seves aplicacions o targetes de fidelització. Però el termini està a punt d'arribar al final. El 31 de març serà l'úlitm dia. Es desconeix si tenen previst ampliar-ho o si finalment ho suprimeixen de forma definitiva.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!