Imatge d'una dona fugint del fred.

Avís dels meteoròlegs pel que ha passat avui a Catalunya: «10 anys que no es veia»

Nova jornada de temperatures extraordinàriament baixes a casa nostra

El fred continua sent intens. Passen els dies i fa la sensació que cada dia aquestes temperatures tan gèlides van a més. El temps no ens dona treva i Catalunya travessa els dies més freds de l'hivern. Ho demostren, sense anar més lluny, unes mínimes que van més enllà dels -10ºC al Pirineu. 

Que al Pirineu hi faci fred, però, no deixa de formar part de la normalitat. El que no és tan normal és que aquesta mena de valors es registrin a prop de la costa. I precisament això és el que ha passat aquest dilluns, 30 de gener, a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà. 

Concretament, a Ulldecona-els Valentins, a la comarca del Monstsià, s'han llevat aquest dilluns a a -5,2 ºC; mentre que a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, s'han despertat a  -5,9 ºC. Temperatures que, tal com assegura el Meteocat, feia més de 10 anys que no es veien. 

«Feia més de 10 anys que no ho vèiem»

«No s'han observat rècords, però alguns punts de Catalunya feia més de 10 anys que no mesuraven una temperatura tan baixa», diuen des del servei de meteorologia català.

A més a més, des del mateix Meteocat, expliquen que aquests dies, si bé és cert que el fred patirà una petita treva durant les hores centrals del dia, també ho és que les temperatures baixaran «radicalment» a la nit. 

L'alerta per fred, desactivada (de moment)

Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del pla Procicat per onada de fred. D'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es dona per finalitzat l'episodi de fred iniciat el passat dimecres 18 de gener. 

El pla va situar-se en estat d’alerta el passat dijous, ja que estava prevista una baixada de les temperatures entre la nit de dijous i diumenge que podia superar el llindar de fred a tot el territori català excepte a les comarques de l’extrem sud. 

Protecció Civil va informar els municipis perquè habilitessin espais per a les persones sense sostre. Cal destacar, però, que si bé és cert que ara arriba una petita treva, d'aquí dues setmanes el Meteocat alerta de l'arribada d'una possible nova onada de fred. 

És un hivern com els d'abans. De guants, d'abric i de matins gèlids. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp