Notícia impactant la que ens arriba des del Regne Unit, on una forta tempesta ha fet ressorgir un bosc prehistòric de 4.500 anys d’antiguitat que es creia perdut. Els fets han tingut lloc a la costa oest de Gal·les, on el pas de la tempesta Hannah i els seus fenòmens associats, sobretot les marees i els forts vents, han tornat a treure a la llum aquest paratge que ja era motiu de llegenda i que és un tresor mediambiental.
Però no es tracta d’un bosc tal i com l’acostumem a concebre, sinó que han ressorgit les arrels i restes dels arbres que el formaven i que van desaparèixer sota les onades molts anys enrere. El paratge rep el nom de Cantre’r Gwaelod i fa uns 32 quilòmetres d’extensió, just entre les illes de Ramsey i Bardsey, a la badia de Cardigan.
Mythical 'Sunken Kingdom' of Wales rises again https://t.co/3amP7aJNt2
— Daily Mail Online (@MailOnline) 23 de maig de 2019
Un bosc prehistòric de l’edat de bronze
Aquest bosc data de l’Edat de Bronze i els arqueòlegs porten anys pendents de l’existència d’aquest bosc en aquesta platja perquè, de tant en tant, quan la marea baixa es veuen alguns troncs enterrats. Es dona el cas que l’any 2014 es van veure les restes del bosc per primer cop amb claredat des de feia 45 segles, però de seguida van tornar a quedar tapades per la sorra.
Segons els científics, les restes d’arbres pertanyen a pins, roures o bedolls, entre altres espècies. Les llegendes formades al voltant d’aquest mític bosc expliquen que la zona és molt fèrtil i, en el seu moment, estava protegida per una presa vigilada per un guàrdia perquè donava molts aliments a la població. Seguint la mateixa llegenda, aquesta persona estaria èbria quan va arribar una tempesta, raó per la qual les comportes no es van tancar i l’aigua del mar va entrar i inundar el bosc. Tots els habitants i la reialesa del moment van haver d’abandonar la zona.