Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre

Pic de calor amb més xafogor i nits tropicals aquest cap de setmana: Temps a Catalunya del 2 al 4 de juliol

Les TºC seran de canícula d’estiu i rondaran o superaran els 35º en alguns punts. Tot i alguns canvis en el cel, el temps serà força tranquil

L’estiu viurà un clar salt endavant el primer cap de setmana de juliol  amb una calor  i xafogor  que s’intensificaran. Les temperatures  aniran pujant cada dia una mica més i viuran el seu pic àlgid entre divendres i, sobretot, dissabte.

Serà llavors quan la majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º. Però localment seran més altes a l’interior de l’Ebre, Ponent i punts de la depressió Central i el pla de Bages. A la costa i al Pirineu quedaran una mica més curtes, però amb ambient de ple estiu.

De fet, la xafogor  cada cop serà més pesada a prop del litoral i les nits tropicals  aniran a més. Un ambient de canícula  que anirà acompanyat de força sol en general. Però també tindrem algunes excepcions.

En aquest sentit, l’apropament d’un front atlàntic ens farà arribar alguns núvols  prims inofensius. Els canvis els notarem sobretot al Pirineu, especialment al de Lleida, on reapareixeran xàfecs  tant dissabte com diumenge. No es descarta que algun arribi també a zones properes, com ara l’Albera i interior del nord-est.

Diumenge baixaran una mica les temperatures  a moltes comarques. Però poden tocar sostre a la costa pel vent reescalfat de l’oest. Encara hi ha incertesa de cara a la setmana vinent, però tot indica que podríem tenir un nou pic tòrrid a mitjans de setmana.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 2 de juliol

De cara al divendres, 2 de juliol,  el sol dominarà i inclús no hi haurà xàfecs  de tarda al Pirineu. Creuaran algunes bandes de núvols  alts i prims inofensius, sobretot a la meitat nord. També hi haurà núvols  baixos en trams de la costa, especialment a primeres i últimes hores i a Tarragona.

Un dia de calma absoluta amb una calor  que farà un nou pas endavant. L’ascens es notarà especialment divendres al nord-est i a l’interior, amb moltes màximes de 31º a 36º. Tot i això, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden assolir puntualment els 37º o 38º.

De nit patirem pocs canvis en les temperatures, però es repetiran les mínimes pel damunt dels 20º al litoral. De fet, la xafogor  anirà clarament al litoral i prelitoral.

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 3 de juliol

El primer dia del cap de setmana, el  dissabte 3 de juliol,  viurem el pic de la calorada  a gran part del territori. L’ascens tèrmic més important el viurem a les Terres de l’Ebre i al prelitoral. Moltes màximes es mouran entre els 33º i 37º, localment més altes a l’interior de l’Ebre.

Els termòmetres  poden recular lleugerament a les comarques de Lleida, però seguirà l’ambient canicular. Tot plegat amb força sol amb el pas d’alguns núvols  alts i prims totalment inofensius. Però a partir del migdia arribaran canvis.

S’aproparan intervals de núvols  per l’oest que arribaran a més punts, sobretot de la meitat nord. També creixeran nuvolades  a punts de muntanya del territori. Això provocarà que hi hagi xàfecs  durant la tarda i vespre al Pirineu, però alguns arribaran també a zones properes.

Pot ser que hi hagi alguns ruixats  a l’Albera, interior del nord-est, nord de la Catalunya Central i Prepirineu. A la resta seguiria la calma en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 3 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 4 de juliol

Finalment, el darrer dia del cap de setmana, el  diumenge 4 de juliol, viurem alguns petits canvis. La calor  afluixarà una mica en conjunt, però a la costa podria tocar sostre pels vents reescalfats de ponent. En tot cas, seguirem amb l’ambient de ple estiu amb calor, xafogor  i nits tropicals al litoral.

Pel que fa a l’estat del cel, hi haurà més intervals de núvols  que s’aniran combinant amb el sol. Només tindrem alguns xàfecs  al voltant del Pirineu. La tramuntana entrarà a la tarda a la Costa Brava i provocarà un descens dels termòmetres.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Una baixada que podria tenir continuïtat dilluns. Però compte perquè a mitjans de setmana podem tenir una nova calorada. Tot i això, encara hi ha força incertesa en aquest sentit i haurem d’anar seguint l’evolució de les temperatures.