Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Últimes hores de temps mogut, nova calorada a partir del cap de setmana

Divendres encara cauran xàfecs i tempestes en algunes comarques, però força calma els dies vinents. La setmana vinent serà de dur estiu

Els xàfecs i tempestes de les últimes hores han deixat autèntics patacs d’aigua en alguns punts, però ni de bon tros arreu. Unes precipitacions que han estat molt aleatòries i locals i que no han estat un bàlsam per apaivagar la sequera de tot el territori. Aquest divendres encara hi haurà alguns ruixats, però a partir de llavors poques noves opcions de pluges hi haurà.

La notícia dels dies vinents tornaran a ser les temperatures, ja que iniciarem una nova calorada. El cap de setmana ja pujarem alguns graus, sobretot diumenge, però serà la setmana vinent quan es dispararan els termòmetres. Dissabte i diumenge tindrem entre 30º i 35º a gran part de l’interior i prelitoral, i a la costa xafogor intensa de nou.

A partir de dilluns, les temperatures pujaran encara més, i especialment entre dimarts i dimecres. Ja rondarem o superarem els 35º a molts punts de l’interior, però a Ponent i l’interior de l’Ebre podrem tornar a fregar els 40º. Un ambient molt càlid i tòrrid per enèsima vegada aquest estiu tan sufocant.

Tot plegat amb un retorn total a la calma, tot i que divendres encara cauran alguns xàfecs i tempestes. De matinada i matí algun de dispers a qualsevol punt, sobretot a la costa sud, i a la tarda al Pirineu, Prepirineu i interior. Poc extensos i força locals en conjunt, i a partir de dissabte desapareixeran, tan sols algun de despistat al Pirineu a les tardes.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 29 de juliol

De cara al divendres, 29 de juliol, encara serà un dia una mica mogut amb cel variable i canviant. De matinada i al matí no es descarta algun ruixat despistat i local, sobretot a la costa de Tarragona i l’Ebre. Serà de nou a partir del migdia quan es repetiran alguns xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu i punts de l’interior.

Seran fenòmens locals i poc extensos, una loteria, però encara poden aparèixer en aquestes zones. Les temperatures ja remuntaran més amb calor encara moderada, les màximes més altes rondaran els 33º a l’interior. La xafogor seguirà sent intens a la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona, on aquests dies poc s’ha notat el canvi tèrmic.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 30 de juliol

Pel que fa al dissabte, 30 de juliol, la calma anirà a més, tot i que sense fer net del tot encara. Hi haurà alguns intervals de núvols, però amb molt més sol i tranquil·litat com més al sud i Ponent al llarg del dia. A primeres hores no es descarta alguna gotellada al sud de Catalunya, i a la tarda algun ruixat local al Pirineu i Prepirineu oriental.

Ben poca cosa en una jornada força aprofitable en conjunt i amb temperatures que ja pujaran una mica més. Moltes màximes de 29º a 34º amb xafogor marcada a la costa, ambient pesat en aquest sector. No obstant, encara tindrem una jornada forà normal per l’època pel que fa a la temperatura.

Mapa de previsió a Catalunya el 31 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 31 de juliol

Finalment, el diumenge 31 de juliol la calor anirà clarament a més i ja tindrem màximes de 30º a 35º a gran part del territori. Un ambient cada cop més pesat acompanyat de calma i sol, tot i alguns núvols baixos costaners i algun ruixat aïllat de tarda al Pirineu. La setmana vinent els termòmetres es dispararan encara més amb una nova calorada i podrem arribar a fregar els 40º a Ponent.