Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

Molta precaució, arrenca una nova onada de calor i xafogor a Catalunya

Les TºC es tornaran a disparar a partir d’aquest mateix dijous i tocaran sostre a partir del cap de setmana amb ambient asfixiant. Segueix la sequera extrema

La calor d’aquestes últimes hores ha estat intensa, però més canicular i pròpia de juliol sense màximes tan extremes. Per contra, la xafogor ha estat molt més pesada al litoral i prelitoral, on la sensació ha estat de més calor i suor que altres dies amb nits difícils de dormir. No obstant, el pitjor encara ha d’arribar aquesta setmana, ja que arriba una nova i potent onada de calor.

Les temperatures ja començaran a pujar aquest dijous, 21 de juliol, amb màximes de 33º a 38º, però tocaran sostre a partir del cap de setmana. Serà llavors i en l’inici de la setmana vinent quan esperem un ambient asfixiant a tot Catalunya. Moltes màximes de 36º a 41º a l’interior i prelitoral amb nits tropicals, localment tòrrides, a moltes comarques.

A la costa es mouran entre els 29º i 34º, però amb una xafogor especialment marcada i molt pesada que farà molt la guitza. Tocarà suar de valent els dies vinents, així que molta precaució si hem de sortir a l’exterior i procurem estar ben hidratats. Tampoc es veu pluja a la vista, només algun ruixat de tarda aïllat al Pirineu, així que segueix la sequera extrema i l’alt risc d’incendis.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 21 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 21 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Comencen a remuntar les TºC

Pel que fa a les temperatures, ja pujaran més les màximes aquest dijous a gran part de Catalunya, sobretot a la meitat nord. Moltes màximes es mouran entre els 33º i 38º amb ambient tòrrid i molta xafogor a la costa i prelitoral. La nit tornarà a ser molt pesada en aquestes zones a causa d’aquesta elevada humitat, caldrà paciència per dormir.

Sol radiant i sequera extrema

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol radiant seguirà dominant a tot el territori amb ben poques excepcions. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos costaners a primeres i últimes hores, així com a primeres hores en fondalades interiors i del Pirineu. Nuvolades de tarda al Pirineu sense descartar algun ruixat aïllat.

De cara als dies vinents, seguirà la sequera generalitzada i extrema sense pluges a la vista, més enllà d’algun ruixat de tarda aïllat al Pirineu. Això, juntament amb la calor extrema, farà que el risc d’incendis forestals sigui molt elevat, màxima precaució als boscos i camps. Tornen dies molt difícils pel que fa a la sequera i al risc de foc.