Imatge d'un cel emboirat a la ciutat de Barcelona

Temps força tranquil, però pendents dels canvis el cap de setmana: Previsió Catalunya dijous 3 de juny

Més núvols costaners i menys ruixats de tarda amb una calor a ratlla. Màxima incertesa sobre si acabaran arribant o no les pluges el cap de setmana

El temps d’aquest dijous, 3 de juny, vindrà marcat per molta calma, però amb alguns petits canvis en el cel. De cara al matí hi haurà força intervals de núvols baixos i boirines, tant a la façana litoral, punts del prelitoral com a la Catalunya Central. Fins i tot, és possible que s’hagi d’obrir algun paraigua de forma puntual durant les primeres hores del dia a les Terres de l’Ebre.

De totes maneres, a mesura que avanci el dia, els núvols s’aniran trencant i les clarianes guanyaran terreny, tot i que no acabarem de fer massa net del tot a les comarques del sud. Tanmateix, s’esperen  alguns ruixats i tronades més puntuals que dies anteriors en trams del Pirineu i Prepirineu. No es descarta algun xàfec a prop del Montseny. Es deixarà sentir el vent entre mitja tarda i el vespre en sectors del sud, Ponent i l’Ebre. Tot plegat amb un ambient força suau a primera hora i una calor controlada per l’època de l’any  amb moltes màximes, que a l’hora de dinar, es mouran entre els 24 ºC i 30 ºC.

I continuem tenint en el punt de mira el temps del cap de setmana, ja que les últimes actualitzacions dels mapes aposten per uns últims dies de la primera setmana de juny molt inestables i amb possibilitat de ruixats i tempestes més generals, per ara, més aviat entre les últimes hores de dissabte i la jornada de diumenge.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Núvols costaners i alguns ruixats de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el temps es mantindrà força estable, però amb alguns lleugers canvis. A primera hora hi haurà força intervals de núvols baixos a tota la façana litoral i punts del prelitoral, així com cels força coberts en punts de la Catalunya Central. Fins i tot, és probable durant el matí alguna gotellada o plugims dispersos entre el Baix Ebre, Terra Alta i Montsià.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de juny del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

Amb el pas de les hores i de cara al migdia, la nuvolositat s’aniran esqueixant i  s’obriran moltes clarianes arreu i la tarda serà pràcticament assolellada. Tot i això, no acabarem de fer net especialment a les comarques del sud, on els cels es mantindran força tapats. A més, creixeran nuvolades en trams de muntanya, que deixaran ruixats i tronades més ocasionals  que dies anteriors, entre la Garrotxa, el nord d’Osona, Ripollès, Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. No es descarta algun xàfec puntual cap a l’àrea del Montseny.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de juny del 2021
Mapa de previsió per dijous a la tarda | Catalunya Méteo

I pel que fa al vent, es deixarà sentir entre mitja tarda i el vespre amb alguns cops forts de més de 50 i 60 km/h cap al litoral i prelitoral sud, sectors de Ponent i l’Ebre.

La calor es manté força a ratlla

Pel que fa a les temperatures, el més destacable és que es mantenen força estables i sense massa canvis destacables, de manera que  la calor segueix força controlada per l’època de l’any. Les màximes seran similars o una mica més altes en conjunt, mentre que baixaran lleugerament cap a punts del sud. En tot cas, molts termòmetres a l’hora de dinar rondaran els 24 ºC i 30 ºC. I a primera hora, quan sortim de casa per anar a estudiar o treballar, l’ambient seguirà sent molt suau, de manera que no serà necessari que ens abriguem gaire.

Segueix la incertesa en les possibles pluges extenses

Continuem pendents de l’arribada d’un possible canvi de temps  acompanyat de pluges més generals, tempestes intenses i menys calor de cara a finals de setmana. Així doncs, segons les últimes actualitzacions dels mapes del temps i amb un grau d’incertesa força elevat, tot indica que el  temps més insegur i els ruixats estaran més aviat centrats entre les últimes hores de dissabte i la jornada de diumenge. Ho anirem seguint de ben a prop, per tal de poder ajustar al màxim els següents pronòstics.