Sortida del sol des del Delta de l'Ebre

Temps poc definit a l’espera de més moviment per la revetlla de Sant Joan: Previsió Catalunya dimarts 22 juny

El sol, que tornarà a protagonitzar les primeres hores del dia, donarà pas a una tarda amb xàfecs i tempestes més extenses. Temperatures poc estiuenques

Les primeres hores de l’estiu han estat tranquil·les, assolellades amb alguns xàfecs de tarda als Ports i prelitoral tarragoní. En conjunt amb una calor moderada, però més disparada per damunt dels 33 ºC i 35 ºC al prelitoral central i sectors del nord-est.

De cara al dimarts, 22 de juny, tot i que tindrem un matí força plàcid, esperem una tarda moguda a més punts. A partir del migdia, creixeran nuvolades en trams de muntanya i descarregaran ruixats.

Seran més probables al Pirineu, comarques entre Barcelona i Girona, a més de sectors de la serralada prelitoral i als Ports. Puntualment seran intensos i acompanyats de tempesta.

Tot plegat amb una calor que es mantindrà a ratlla i de fet, tant de dia com de nit, els termòmetres faran un pas enrere. Molts valors al migdia i primeres hores de la tarda es mouran entre els 24 i 28 ºC. Serà poc probable que se superin els 30 ºC i les nits seran prou agradables per dormir.

I tots els ulls estan posats en el pronòstic de la revetlla i el dia de Sant Joan, quan esperem novetats destacables. Durant la vigília de Sant Joan hi haurà ruixats i tempestes a qualsevol punt, però amb tendència a anar a la baixa al final del dia.

Tot sembla indicar que de cara a la nit de Sant Joan ja quedarem majoritàriament lliures dels ruixats. Tot i això, la pluja mai no podrà apagar la màgia de la revetlla.

I el dia de Sant Joan, els xàfecs aniran a la baixa. No obstant, encara se n’escaparan alguns en sectors del Pirineu, Prepirineu, l’interior i al nord-est.

Tot plegat amb termòmetres poc habituals i lleugerament per sota dels esperats per la recta final del mes de juny.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 22 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 22 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Del sol als ruixats en qüestió d’hores

Si ens fixem en l’estat del cel, aquest dimarts s’espera un matí tranquil amb domini del sol. Malgrat tot, hi haurà alguns núvols baixos cap a sectors de Girona i trams de Barcelona.

Amb el pas de les hores, creixeran nuvolades que deixaran  ruixats i algunes tempestes de tarda a diferents punts del territori. Seran més probables al llarg de la serralada prelitoral i als Ports. Atenció des del Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, punts del Penedès, l’Anoia, el Bages i trams del Vallès.

També al Pirineu, sobretot al sector oriental, així com entre les comarques de Barcelona i Girona, és a dir, entre Osona, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

A la resta, durant la tarda, el cel es mantindrà amb pocs núvols. Malgrat tot, al final del dia es formaran intervals de núvols baixos costaners.

Termòmetres frenats i màximes per sota dels 30 ºC

Pel que fa als termòmetres recularan tant de dia com de nit. En concret, les màximes seran lleugerament més baixes en trams del Pirineu, litoral i prelitoral central com sectors de Girona. On més es notarà aquesta davallada, d’entre 3 i 4 graus, serà al nord-est del territori.

En conjunt, a l’hora de dinar molts valors es mouran entre els  24 i 28 ºC, lluny d’assolir registres per damunt dels 30 ºC. De la mateixa manera, les temperatures nocturnes també quedaran un pèl més frenades.

Per aquest motiu, es reduiran les nits tropicals a la costa i aquestes seran més agradables per dormir. Així doncs, tot i que el calendari assenyala que estem a l’estació més calorosa de l’any, ara mateix els termòmetres no diuen pas el mateix.

El temps s’embolica de cara a Sant Joan

De cara als propers dies i especialment per la revetlla i el dia de Sant Joan esperem nous canvis. Així doncs, el temps embogirà de manera que gairebé no quedarà cap rastre de l’estiu.

El dia de la revetlla de Sant Joan seran probables ruixats i tempestes disperses a qualsevol punt al llarg de tota la jornada. De fet, descarregaran les primeres pluges de matinada a les comarques de Ponent i Tarragona.

Amb el pas de les hores acabaran arribant a la resta de sectors. No obstant, es preveu que les precipitacions vagin a la baixa de cara al vespre. Tant sols en quedaran algunes de residuals cap al nord.

Sembla que de cara a la nit de Sant Joan ja quedarem pràcticament lliures dels ruixats. Malgrat tot, la pluja mai no podrà apagar la màgia de la revetlla.

I el dia de Sant Joan no acabarem de fer net del tot i encara hi haurà alguns xàfecs en punts del Pirineu, Prepirineu, l’interior i al nord-est.

Tot plegat amb temperatures molt frenades i fins i tot lleugerament per sota de les esperades per l’època de l’any.