Els intervals de núvols aniran a més a prop de la costa i deixaran un cel més canviant

Pas enrere de les TºC amb un cel poc lluït en alguns punts: Previsió a Catalunya dimarts 25 de maig del 20

El sol quedarà en segon pla donat l’augment de núvols baixos en alguns punts i es repetiran els ruixats dispersos de tarda en àrees de muntanya. Clar retrocés de l’ambient càlid

Després d’un inici de setmana tranquil marcat pel predomini del sol a gran part de Catalunya amb alguns ruixats de tarda entre el Ripollès, la Garrotxa i sectors de l’Alt i Baix Empordà, aquest dimarts, 25 de maig, esperem alguns canvis poc importants, en forma d’un augment dels núvols baixos a les comarques del litoral, prelitoral, punts del Pirineu i Prepirineu oriental, a més dels sectors de Girona. Així doncs, viurem una jornada mig ennuvolada amb més sol a les comarques de Ponent i Pirineu de Lleida.

També són probables  alguns plugims i ruixats ocasionals a primera hora entre la costa de Barcelona i la de Tarragona. Paral·lelament, a la tarda creixeran de nou nuvolades en trams de muntanya i s’esperen xàfecs aïllats als Ports i centre del nord-est.

Tot plegat amb temperatures que aquest dimarts faran un pas enrere, sobretot en àrees del litoral, prelitoral i comarques de l’interior de Girona. I és que al llarg dels últims dies de maig, els termòmetres tornaran a viure una autèntica muntanya russa, però segons indiquen força mapes a hores d’ara, la tendència serà la d’assolir un nou estiuet amb temperatures que, fins i tot, podran estar per damunt de la mitjana per l’època de l’any, de cara al proper cap de setmana.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Cel més canviant al litoral i prelitoral

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, esperem un increment dels núvols baixos a les comarques del litoral, prelitoral, punts del Pirineu i Prepirineu oriental, a més dels sectors de Girona. Tindrem un cel més canviant i mig ennuvolat a força punts del territori, de forma que si volem trobar més sol haurem de desplaçar-nos cap a l’oest i sectors del Pirineu de Lleida.

A primera hora també són possibles alguns plugims, gotellades o ruixats dispersos en aquestes comarques, però amb més probabilitat entre la costa de Barcelona i la tarragonina. De cara a la tarda, creixeran novament nuvolades en àrees de muntanya i s’esperen xàfecs al nord-est i al Massís dels Ports.

Pel que fa al vent, durant les primeres hores del dia encara es deixaran sentir la tramuntana i el vent de mestral als dos extrems del territori, però les ventades aniran clarament a la baixa de cara al migdia, i a la tarda, el vent girarà de mar cap a terra endins.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 25 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 25 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

La calor fa un notable pas enrere 

Si ens fixem en les temperatures, les màximes recularan de manera destacable entre 2 i 6 graus, sobretot ho faran en sectors del litoral, prelitoral i a l’interior de les comarques de Girona. Així doncs, es notarà una gran patacada de l’ambient càlid a molts punts del territori i fins i tot notarem fresca. En tot cas, molts valors a l’hora de dinar es mouran entre els 18 ºC i 24 ºC.

D’aquesta manera, la combinació de l’efecte dels vents humits, de mar cap a terra i la poca presència del sol a moltes comarques, farà que  necessitem arreplegar alguna peça de roba més  per combatre l’enretirada transitòria de la calor.

Pel que fa a les mínimes, seran força similars, malgrat això, s’espera un lleuger augment de les temperatures nocturnes en àrees del litoral i l’interior de les comarques de Tarragona, sectors de l’Ebre i a Ponent. Són probables algunes lleugeres glaçades als trams més alts del Pirineu.

Recta final del maig amb una cloenda ben calorosa

Tot sembla indicar que, al llarg d’aquests propers dies, de mica en mica la temperatura anirà pujant i es preveu que arribi al seu punt àlgid de cara a l’últim cap de setmana de maig. D’aquesta manera, tot i que els termòmetres patiran algunes lleugeres pujades i baixades, serà a partir de dimecres quan l’ambient cada vegada serà més càlid acompanyat de cels canviants, on el sol s’anirà alternant amb intervals de núvols alts i mitjans. Així doncs, de pluja se n’espera ben poca i estem a les portes d’un canvi d’armari definitiu, on tot fa pensar que podrem deixar enrere de manera inequívoca la roba d’abrigar.