Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Setmana molt respirable i plàcida, però compte enrere per al retorn de la forta calor

La calor seguirà sent moderada i les nits seran entre fresques i suaus de moment els dies vinents. Pocs xàfecs a la vista la resta de la setmana

El temps ha començat mogut aquesta setmana amb un dilluns de xàfecs en diverses comarques i vent del nord als dos extrems. Però aquesta no serà la dinàmica de la meteorologia d’aquests dies vinents, ni de bon tros. Esperem unes jornades de molta calma sense risc de gaires ruixats, sol i ja sense mestral ni tramuntana.

Una situació molt plàcida marcada pel sol i la tranquil·litat que ens permetrà aprofitar de l’exterior arreu. Tan sols quedaran alguns ruixats dimarts al nord-est i algunes tronades de tarda aïllades a punts de muntanya, bàsicament al Pirineu. Una calma que ens permetrà fer activitats a tot el territori sense pràcticament excepcions.

A tot plegat, les temperatures acompanyaran molt, ja que la calor seguirà sent molt moderada als migdies. Viurem diverses pujades i baixades tèrmiques lleugeres, però en conjunt tindrem màximes de 25º a 30º. Alguns dies superarem lleugerament aquestes xifres a punts de l’interior i prelitoral, però com a màxim 31º o 32º.

Una calor sense extrems i normal per a l’època amb nits suaus i fresques, fins i tot massa ‘fred' i tocant fons la matinada de dimarts. Els jerseis i alguna jaqueta tornaran a fer falta les nits vinents al Pirineu, Prepirineu i algunes zones de l’interior. Sembla que el cap de setmana ja farà més calor, i la primera setmana de juliol podria ser clarament més tòrrida.

Seria llavors quan les temperatures es dispararien amb ambient més de ple estiu de nou, tot i que sense onada de calor de moment. Haurem d’anar confirmant aquest canvi de temps, ja que encara queden dies, però tot plegat sense pluja a la vista. Per tant, seguirem amb aquesta sequera territorial arreu a les portes d’un juliol amb repunt clar de la calor intensa.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calma absoluta dimarts

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, 28 de juny, la calma i el sol dominaran, però encara amb algunes excepcions. Mantindrem nuvolades al Pirineu i, sobretot, al nord-est, on encara s’escaparan alguns ruixats, especialment de matinada i a la tarda. A la resta dominarà el sol i la calma amb vent de tramuntana i mestral que acabarà desapareixent de l’Ebre i l’Empordà.

Temperatures molt frenades

Si ens fixem en les temperatures, de nit tocaran fons amb ambient fins i tot massa fresc per a l’època. Fora de la costa, on dominarà la suavitat, la fresca serà molt marcada a l’interior, fins i tot per sota dels 10º al Pirineu. Una situació molt confortable i de bon dormir, pràcticament de luxe per trobar-nos a les portes del juliol.

De dia també mantindrem una calor molt frenada i moderada, tot i que les màximes ja pujaran una mica en general. Malgrat aquest ascens, la majoria de valors al centre del dia es mouran entre els 25º i 30º, localment algun 31º o 32º a l’interior. Una situació de calor a ratlla que es mantindrà gran part de la setmana, a l’espera d’aquesta possible nova calorada els primers dies de juliol.