Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Alguns canvis a la vista, però situació dramàtica de la sequera i l’hivern: Temps a Catalunya el dimarts 8

L’anticicló seguirà dominant una setmana més, tot i que no es descarten alguns ruixats locals a mitjà termini. L’hivern pot repuntar de forma transitòria de cara al cap de setmana

Una setmana més seguirem sota els efectes d’aquest llarg i preocupant anticicló a Catalunya. Això es traduirà amb força sol, boires matinals i temperatures altes per l’època amb glaçades febles fora del Pirineu. Una situació que es mantindrà de cara al dimarts, 8 de febrer, amb sol arreu i la majoria de màximes entre els 14º i 19º.

Marcat contrast tèrmic i tan sols alguns núvols baixos en trams de la costa, sobretot de Barcelona i sud de Girona. Les màximes quedaran més curtes, sobretot a punts de la costa, mentre que pujaran al Pirineu. Els dies vinents seguirem amb la sequera extrema, tot i que a partir de divendres pot caure algun ruixat local amb clara baixada de temperatures.

Anticicló sense límits

Pel que fa a l’estat del cel, una jornada més haurem de parlar de sol radiant a gran part de Catalunya. Tan sols apareixeran alguns núvols baixos inofensius a punts de la costa, sobretot de Barcelona i del sud de Girona. També hi haurà boires matinals, però la calma absoluta dominaran amb temps plàcid sense més conseqüències.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 8 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures més baixes

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica les màximes, especialment a la zona litoral. Un descens localment moderat, però que no impedirà repetir valors pel damunt de la mitjana per l’època. La majoria de màximes se situaran entre els 14º i 19º i de nit farà fred moderat amb glaçades febles a l’interior fora del Pirineu.

Alguns canvis a la vista

De cara als dies vinents, mantindrem l’anticicló i poc fred per l’època, a l’espera de canvis a partir de divendres. En aquest sentit, poden arribar alguns ruixats, sobretot arran de costa i a la cara nord del Pirineu. Sembla que poca cosa en un canvi que sí que farà baixar clarament les temperatures amb ambient més hivernal.

Haurem d’anar confirmant aquesta situació al llarg dels dies vinents, tot i que res indica un panorama radicalment diferent. Sembla que la sequera i l’hivern agonitzaran una setmana més, i no es veu el final a llarg termini.