Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sortida de sol assolellada i càlida des de Cardedeu

L’ambient calorós s’aferra amb màximes properes als 35 ºC en alguns punts: Previsió a Catalunya dimarts 8 juny

La calor serà especialment forta cap a punts de l'interior, però encara ha de tocar sostre aquesta setmana. Poc risc de ruixats de tarda

La calor  que estem vivint aquests dies no serà temporal, sinó que ha vingut per quedar-se. No s’entreveu cap  calorada ni pic de calor, però l’ambient serà força càlid i fins i tot, xafogós, asfixiant  i enganxós.

El dimarts, 8 de juny, les temperatures encara s’enfilaran més i moltes màximes es mouran entre els 25 ºC i 30 ºC. No serà res comparat amb els possibles 34 ºC i 35 ºC de les comarques de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre.

Tot plegat amb el sol  com el clar protagonista de la jornada amb alguns intervals de núvols baixos costaners entre Tarragona i Barcelona. Boirines  a l’interior de bon matí.

A la tarda, creixeran nuvolades d’evolució diürna gràcies a l’escalfor del migdia. Però en principi seran testimonials  i inofensives. No s’esperen ruixats de tarda, sense descartar alguna gotellada al Pirineu.

Serà el primer dia sense patacs d'aigua després de força dies. Els ruixats  de dilluns han estat localment intensos al nord-est amb fins a 15 o 20 l/m². Els més importants s'han localitzat al Ripollès i Osona

I de cara als dies vinents, no s’entreveuen massa canvis importants, però sí que tornaran alguns xàfecs de tarda en àrees de muntanya. Seran més probables al Pirineu, Prepirineu, punts de la Catalunya Central i al Massís dels Ports.

D’aquesta manera de ben segur que arribarem al setanta d’abril que ja no ens quedarà ni un fil. L’ambient serà cada dia més estiuenc.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Ambient assolellat i nuvolades força inofensives

Si ens fixem en l’estat del cel, el temps es mantindrà força tranquil, plàcid i calmat. D’aquesta manera, seguirà predominant de ple el sol.

No obstant això, s’esperen alguns intervals de núvols baixos costaners de bon matí, més probables entre el litoral sud i la costa de Barcelona. També hi haurà boirines  a la vall de l’Ebre, prelitoral i la plana de Vic.

Amb el pas de les hores, el cel assolellat  s’acabarà imposant arreu del territori i es complirà plenament el refrany “Fa un sol de justícia”.

Mapa de previsió de matí a Catalunya el 8 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

A la tarda novament creixeran nuvolades inofensives en trams de muntanya gràcies a la calor del migdia. En aquest cas, tot i que el risc de ruixats serà mínim, no es descarta alguna gotellada puntual i ocasional al Pirineu.

I de cara al vespre, aniran arribant  traces de núvols alts i prims. De mica en mica anirà quedant el cel mig enterbolit i de nou es formaran alguns núvols baixos  cap a la Costa Daurada.

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 8 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

La calor no afluixa i va a més

Pel que fa a les temperatures, el més destacable serà la  nova pujada  que s’espera. Els termòmetres s’enfilaran entre 2 i 4 graus més, de manera que les màximes es mouran entre els 25 ºC i 30 ºC.

D’altra banda, s’espera un  lleu i insignificant pas enrere de la calor a les comarques de Tarragona.

El més destacable serà que, alguns termòmetres a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre podran fregar els 34 ºC i 35 ºC. Convindrà  hidratar-se sovint i fer ús de la protecció solar.

Reapareixeran alguns xàfecs de tarda

De cara als dies vinents, s’esperen  poques novetats destacables. El dimecres es tornaran a combinar els cels assolellats  amb els  xàfecs de tarda en àrees de muntanya.

Les precipitacions, tot i que seran força locals, seran més probables al Pirineu, Prepirineu, sectors de la Catalunya Central i al Massís dels Ports. Podran ser puntualment intenses  i acompanyades de tempesta.

Tot plegat amb un ambient  cada vegada més calorós. Com diu la dita, “Al juny, l’estiu no és lluny“, i, tot i que encara no ha començat oficialment l’estiu astronòmic, ara sí que el tenim ben bé a tocar.