Imatge d'un arc de Sant Martí doble al Delta de l'Ebre

Temps molt canviant amb ruixats, sol i vent segons el lloc i moment del dia aquest dimecres a Catalunya

Els ruixats del matí deixaran pas a una tarda molt més assolellada a molts indrets, però també ventada

Després d'un dimarts amb un temps  molt monòton caracteritzat pels núvols, però en general, amb pluges febles  que han anat creuant Catalunya  d'oest a est, aquest dimecres  un altre  front atlàntic  creuarà Catalunya. Amb el pas del front cauran pluges febles de nou a primeres hores, que seran en forma de neu  al Pirineu, Prepirineu i muntanyes de Tarragona per sobre dels 1.000 metres. Malgrat tot, el front  passarà molt de pressa i a partir del migdia es reforçarà el vent  als dos extrems del país i les clarianes guanyaran protagonisme arreu. A la tarda acabarà fent sol  a pràcticament tot Catalunya, excepte al vessant nord del Pirineu, on es mantindrien les nevades. Les temperatures  es mantindran sense grans canvis, si bé pujaran lleugerament a l'interior i baixaran a la Costa Brava.

Cels molt canviants i ventades de nou

Per tant, aquest dimecres, 10 de febrer,  començarà amb un cel ennuvolat  arreu, però a mesura que avanci el matí, les clarianes  aniran guanyant protagonisme i a la tarda el sol  serà l'amo i senyor del cel a gran part del país, excepte al vessant nord del Pirineu, on seguirà el cel tapat. Durant el pas del front  al llarg del matí, les pluges  s'iniciaran per ponent i es desplaçaran cap a l'est afectant gran part de Catalunya  i arribant a mig matí a les comarques litorals, sempre sent més febles. La neu  arribarà de nou al Pirineu, per sobre dels 1.000 metres, si bé puntualment es podria veure nevar  per sota d'aquesta cota a primeres hores del dia. A partir del migdia, amb l'entrada contundent del vent  de mestral  i la tramuntana, el cel quedarà completament serè arreu i les precipitacions  ja seran història. 

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

D'altra banda, l'aspecte més destacable de la jornada serà el vent  de mestral, que bufarà fort  a  molt fort a les Terres de l'Ebre, superant puntualment els 120 km/h. D'altra banda, encara quedarà força onatge significatiu  que deixarà àrees de maregassa  a gran part del litoral. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per onades que podrien superar els  2,5 metres d'alçada i cops de vent màxims que superaran els 20 m/s.

Mapa d'avisos del meteocat pel dimecres, 10 de febrer de 2021
Avís groc a moltes comarques del sud per fortes ventades que poden superar els 70 km/h | Meteocat

Amb tot, les temperatures  aniran a l'alça a les comarques interiors a causa de les estones de sol  que hi haurà a la tarda, mentre que a la resta es mantindran sense canvis, si bé podrien baixar a punts de la Costa Brava. A primeres hores, les glaçades tornaran a aparèixer de forma modesta  en alguns punts de l'interior. Durant el dia, es podrien fregar els 17ºC o 18ºC  a punts de les comarques de Tarragona a causa del mestral  reescalfat, mentre que a la resta es mouran entre els  10ºC i els 15ºC en general.

Treva que no durarà gaire

De cara a dijous, sembla que els fronts atlàntics ens donaran una pausa a Catalunya i tindríem una jornada estable, amb sol  en general i només alguns núvols  prims que enteranyinarien el cel, però sense més conseqüències. Amb tot, les temperatures  pujarien notablement tant les diürnes com les nocturnes amb valors que s'aproparien als 20ºC en alguns indrets del sud de la costa de nou. Tot plegat, esperant un nou  canvi de temps que arribaria divendres amb noves pluges, nevades  al Pirineu i una baixada de les temperatures.