Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la ciutat de Girona amb un cel radiant

Aprofitem el 'bon' temps, arriba el dia més radiant i tranquil de la setmana aquest dimecres a Catalunya

Els mapes indiquen que a partir de dijous tornarà a canviar una mica el temps

Imatge de la ciutat de Girona amb un cel radiant
Els cels radiants i el sol es tornaran a imposar aquest dimecres a gran part del país | Àngel Galán

Aquest dimarts ja hem tornat a veure l'esperat sol  acompanyat d'uns cels blavosos  que feia setmanes que no vèiem i ja  sense pols en suspensió, però encara hem tingut alguns ruixats que han espatllat la tarda en alguns punts entre les comarques de Barcelona, Girona i Prepirineu. Aquest pròxim dimecres, 10 de març, el temps  encara millorarà més i desapareixeran  les nuvolades  de tarda. Per tant, tindrem una jornada  encara més radiant  gairebé arreu amb algunes petites excepcions, que seran, d'una banda, les boires que es puguin formar a l'interior a primeres hores i, d'altra banda, alguns núvols baixos costaners  entre el litoral de Barcelona i el sud de la Costa Brava, però que no implicaran més conseqüències i no impediran l'acció del sol. Tot plegat, a l'espera d'un nou canvi de temps  que podria arribar en forma de més núvols  a partir de dijous i en dies posteriors.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Calma absoluta i dia radiant

Així doncs, entrant amb més detalls, aquest dimecres, 10 de març, el dia començarà més fred  i amb boirines  a molts indrets de l'interior, però que marxaran ràpidament amb el pas de les hores i deixaran pas a una  jornada radiant  a tot l'interior de Catalunya amb el permís d'alguns núvols alts que arribaran per ponent i el Pirineu durant la tarda. Tot i això, a partir de mig matí es formaran alguns intervals de  núvols baixos  a punts costaners entre Barcelona i el sud de la Costa Brava, però que no implicaran més conseqüències. El mestral  i la tramuntana  que han bufat aquest dimarts desapareixeran i donaran pas a vents més marítims  que seran en general febles del sud.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres, 10 de març del 2021
El sol dominarà en general de nou amb algunes petites excepcions | Catalunya Diari

Bonança diürna, però més fred de nit

Pel que fa a les temperatures, com que la nit serà més serena, aquest matí de dimecres  farà més fred  a tot l'interior amb glaçades  que podrien arribar puntualment en alguns punts del prelitoral nord. Tot i això, aquest fred  durarà poc i és que amb el sol,  les temperatures  pujaran clarament durant el dia i la majoria de màximes es tornaran a moure entre els 14ºC i els 18ºC amb un migdia, de nou, molt suau arreu. Tan sols quedaran més curtes al Pirineu i en alguns trams costaners on els núvols al migdia facin la guitza.

Els fronts atlàntics tornen a guanyar protagonisme

De cara al dijous, els mapes del temps ens indiquen l'arribada d'un nou front atlàntic que podria deixar altre cop més núvols  a casa nostra i amb alguns ruixats  al Pirineu amb una cota de neu  força alta, per sobre dels 1.900 metres. En dies posteriors, la  cota de neu  baixaria notablement al Pirineu amb l'arribada de  fronts atlàntics més freds  que podrien provocar també nous ruixats a més indrets i una nova davallada brusca dels termòmetres  de cara a finals de setmana. Tot i això, el que sembla clar és que hem deixat enrere aquest episodi tan pesat de pols en suspensió que ha durat tantes setmanes i que no tornarà en setmanes posteriors.