Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

Budó ho admet: «S'està valorant aixecar el confinament comarcal de cara Setmana Santa»

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ho ha confirmat aquest dimarts: «Des del Procicat s'està valorant la mobilitat de cara Setmana Santa»

La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021
Meritxell Budó ha reconegut que l'aixecament del confinament comarcal està sobre la taula | Cedida

El Govern valora fer efectiu un gran pas en la desescalada de cara a aquesta Setmana Santa. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reconegut que tenen sobre la taula l'aixecament del confinament comarcal. «Ja veurem per Setmana Santa quina és la mobilitat permesa, des del Procicat s'està valorant a hores d'ara. Si les autoritats sanitàries consideren oportú aixecar el confinament comarcal es farà», ha assegurat. 

En la mateixa roda de premsa, Budó s'ha referit a la retirada de la immunitat a Puigdemont per part del Parlament Europeu: «Sobre el suplicatori de Puigdemont, Ponsatí i Comín sobta que un assumpte que diuen que és un 'afer intern' qui en parli sigui la ministra d’afers exteriors». 

Les paraules de Budó, en la mateixa línia que les del conseller d'Interior

La declaració de Meritxell Budó, obrint la porta a la possibilitat d'eliminar el confinament comarcal per Setmana Santa, van en la mateixa línia que les paraules de Miquel Sàmper. El conseller d'Interior de la Generalitat ja va admetre, ahir dilluns, que permetre la mobilitat interna a Catalunya durant la Setmana Santa era una de les qüestions que tenen sobre la taula. És més, en una entrevista al programa 'Planta Baixa' va assegurar que aquesta és l'opció prioritària de l'executiu català. Això sí, també va voler deixar clar, igual que Budó, que tot dependrà de la decisió del Procicat, que només es flexibilitzarà el confinament comarcal si les dades epidemiològiques continuen millorant.

Tendència a la baixa dels indicadors

Ens els darrers dies s'ha pogut observar una tendència a la baixa de la majoria d'indicadors sobre la pandèmia. L'Rt es va mostrar immòbil en l'últim registre i, amb les últimes dades a la mà, podem veure com ha baixat un 0,01. Altres indicadors, però, han notat un descens més notable. És l'exemple del risc de rebrot, que actualment es troba en 198 punts, quan fa dos dies estava en 211.

En les dades anunciades ahir, s'havien registrat més persones ingressades (+48) i menys pacients a l'UCI (-8), però en l'última actualització, s'ha capgirat la tendència. I és que, amb les dades d'avui, ha disminuït el nombre d'ingressats (-55), però han augmentat els pacients a l'UCI (+5). Com preveien els experts, la pressió hospitalària continua sent alta, malgrat la millora de la majoria d'indicadors.