YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El SEPE pateix un atac informàtic que paralitza l'atenció presencial i telemàtica

El ciberatac ha obligat a desconnectar tots els ordinadors del sistema i la majoria de treballadors han estat enviats a casa

Imatge d'una oficina del SEPE a Madrid, amb un home esperant a la porta
El SEPE ha suspès totes les cites presencials que estaven previstes per aquest dimecres a causa del ciberatac que ha patit la seva web. | EFE

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha patit aquest dimarts un atac informàtic general que ha bloquejat l'accés a la pàgina web i a la seu electrònica, segons ha confirmat el Ministeri de Treball i Economia Social que «lamenta les molèsties causades» als usuaris. L'atac ha obligat a suspendre l'atenció presencial a les oficines de tota Espanya perquè els treballadors han hagut d'apagar tots els equips, segons han explicat diverses fonts sindicals a l'ACN.

Les mateixes fonts han indicat que aquest matí, al voltant de les 6.30 hores, els informàtics han alertat que havien detectat un problema. Al cap de tres hores, han reclamat a tota la plantilla que apagués els equips per evitar que es propagués. En aquest sentit, els empleats de les oficines del SEPE de Barcelona han estat enviats a casa al migdia i esperen notícies per tornar a les seus. A les oficines centrals de la capital catalana, s'ha dit als usuaris que la seva cita s'ajornaria fins aquest dijous davant la perspectiva que el problema pugui allargar-se més d'un dia.

El Ministeri de Treball ha assegurat que desconeix la procedència d'aquest ciberatac. Un portaveu del departament que dirigeix Yolanda Díaz ha indicat que «un equip de tècnics i experts treballen ja per poder tornar a l'activitat normal com més aviat millor». Segons el Ministeri de Treball, a través de la línia d'atenció del 060 s'habilitarà la possibilitat de rebre informació sobre aquest ciberatac.

CSIF denuncia que es retardaran centenars de milers de cites a tot Espanya

El sindicat CSIF ha explicat en un comunicat que es tracta d'un virus (Ransomware) que ha afectat tant els ordinadors dels llocs de treball com als portàtils de la plantilla que es troba teletreballant. Aquesta situació provocarà «un retard en la gestió de centenars de milers de cites a tot Espanya», ha assegurat CSIF, i se suma als problemes que ve arrossegant el SEPE, tant en matèria de recursos humans com de mitjans materials.

En aquest sentit, des de CSIF han recordat que fa mesos que demanen una decidida aposta per la inversió tecnològica, ja que les aplicacions i sistemes informàtics tenen una antiguitat mitjana d'uns 30 anys.


Comentaris

envia el comentari