YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Seguretat Social llança un avís als treballadors sobre la cotització

L'informe de situació actual permet conèixer la realitat del treballador encara que no hagi cotitzat a la Seguretat Social

Imatge de l'exterior d'una oficina de la Seguretat Social
Imatge de l'exterior d'una oficina de la Seguretat Social | Twitter

Avís de la Seguretat Social als ciutadans que hagin de presentar l'informe de vida laboral i no hagin cotitzat: cal demanar un informe de situació actual del treballador. El departament ha informat a través de les xarxes socials sobre aquest procediment necessari per als treballadors, que han de presentar el full sense haver cotitzat.

L'informe de vida laboral és el registre on consta el temps acumulat per un treballador durant la seva trajectòria, però també hi ha treballadors que, per diferents raons, no han cotitzat mai a la Seguretat Social, com per exemple, haver treballat sense contracte. En aquests casos cal demanar un informe de situació laboral, un tràmit adreçat a persones físiques que tenen assignat un número d'afiliació a la seguretat social. A través d'aquest servei es pot consultar i obtenir un informe sobre la situació de sol·licitant en el Sistema de la Seguretat Social en la data de la petició.

Segons s'especifica a la seu electrònica de la Seguretat Social, si el sol·licitant en data de sol·licitud no té assignat un número de la Seguretat Social, rebrà una notificació del departament. Si disposa de número de la Seguretat Social, però mai no ha estat donat d'alta al sistema, també serà informat. En el cas de tenir número i estar d'alta, s'indicarà l'última situació d'alta a la data de la consulta o, si escau, de totes elles.

Què és l'informe de situació actual?

El certificat de situació actual del treballador a la Seguretat Social és un document oficial que permet veure la situació en què es troba el sol·licitant en els diferents règims del sistema. Si un treballador rep una sol·licitud per presentar l'informe de vida laboral i no ha cotitzat, llavors ha de presentar l'informe de situació actual. En aquest document s'especifiquen les dades identificatives, el règim de la Seguretat Social en el qual està inscrit, el codi i raó social de l'empresa contractant, la situació i la data de situació, el tipus de contracte, el percentatge de la jornada completa treballada d'un contracte a temps parcial i el grup de cotització.

Com demanar-ho en pocs passos

A l'hora de demanar el certificat de situació actual a la Seguretat Social és recomanable tenir instal·lat un certificat digital, ja que el tràmit és molt més senzill. A partir d'aquí es pot gestionar l'obtenció del full de situació actual en uns simples passos. Primer cal accedir a la pàgina web de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) i entrar a la seu electrònica, una opció que es troba al marge dret de la pantalla. A continuació, a dalt a l'esquerra, clicar a l'apartat 'Ciutadans', i després a la primera opció: 'Informes i Certificats'. Un cop dins ,cal buscar 'Informe de situació actual del treballador' i seleccionar el mode d'identificació. Finalment apareix l'opció 'Feu clic aquí per rebre l'informe', on es descarrega automàticament.


Comentaris

envia el comentari