YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Hisenda vigilarà els diners que entren al teu compte si superen una quantitat

El Banc d'Espanya s'encarrega de notificar a Hisenda les transaccions bancàries que superen els 2.500 euros

Imartge d'arxiu d'una persona retirant diners d'un caixer
Els ingressos en efectiu de més de 2.500 euros fan sospitar a Hisenda | GTRES

L'Agència Tributària té sota la màniga una sèrie d'eines i protocols d'actuació per controlar els diners de tots els ciutadans espanyols. Lluitar contra el frau fiscal i l'economia submergida no és una tasca fàcil. No obstant això, l'evolució tecnològica està facilitant la tasca dels inspectors.

Actualment, les transaccions queden completament registrades pel banc i els pagaments electrònics estan substituint als pagaments en efectiu. En qualsevol cas, cal recordar que no és il·legal tenir diners en efectiu al domicili, sempre que siguin declarats en la renda. En cas contrari, serien considerats 'diners en negre' i Hisenda podria obrir una investigació per descobrir la procedència del capital.

Els ingressos superiors als 2.500 euros aixequen sospites

Precisament, per evitar l'entrada de diners no declarats, l'Agència Tributària compta amb uns mecanismes de control per intensificar la inspecció de les transaccions o els ingressos bancaris que puguin resultar sospitosos.

D'aquesta manera, qualsevol espanyol ha de ser conscient que podrà ser vigilat per Hisenda si en el seu compte bancari rep un ingrés superior als 2.500 euros. En cas que el moviment consisteixi en la retirada de diners, no s'obriria una investigació fins als 3.000 euros.

A partir d'aquesta quantia, el Banc d'Espanya s'encarrega de notificar a Hisenda el moviment bancari, ja que podria ser considerat un ingrés no justificat i els inspectors podrien obrir una investigació per descobrir l'origen dels diners.

Si la procedència dels diners està justificada i la quantia està declarada davant Hisenda, no hi haurà cap inconvenient amb la transacció. Però, en cas de no poder justificar l'ingrés, el ciutadà serà obligat a tributar fins al 50% de la quantitat investigada, tal com informa 'El Economista'.

Hisenda: més control sobre els pagaments en efectiu i les fortunes deslocalitzades

El Ministeri d'Hisenda, dirigit per María Jesús Montero, ha establert una limitació als pagaments en efectiu entre empreses i professionals. Així doncs, s'ha definit un límit de 1.000 euros per a fer pagaments en efectiu per a determinades activitats econòmiques entre professionals i empreses, encara que el límit per als clients particulars segueix estant en els 2.500 euros.

Aquesta limitació ha vingut acompanyada d'una sèrie de mesures que tenen com a objectiu lluitar contra el frau fiscal, entre elles la prohibició de les amnisties fiscals i un alt control sobre l'ús de les noves tecnologies, com les monedes digitals o la prohibició del programari de doble ús.

A més, Hisenda ha implementat un nou sistema de vigilància artificial per modernitzar les inspeccions i reforçar el control sobre les grans fortunes espanyoles deslocalitzades de forma fraudulenta a l'estranger. De fet, cal recordar que diversos 'Youtubers' han decidit marxar a Andorra per pagar menys impostos i, per tant, l'Agència Tributària ha posat el focus sobre els espanyols que fingeixen residir a l'estranger per evitar pagar impostos a Espanya. En aquest punt, es considera que l'individu comet un frau fiscal quan viu a Espanya, però realment està empadronat a l'estranger. 


Comentaris

envia el comentari