YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Destinen gairebé un milió al sector pesquer per a la recollida de residus marins

L'objectiu és contribuir a la recuperació del medi marí i compensar al sector pesquer per la seva dedicació a aquestes iniciatives

Meritxell Budó i Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu.
El Govern destinarà un milió d'euros per a una iniciativa de recollida de residus marins | acn

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat destinarà prop d'un milió d'euros al sector pesquer per a la recollida de residus marins. Es tracta d'una iniciativa que busca establir un sistema de recollida de deixalles amb la participació del sector pesquer català, ha informat el Govern aquest dimarts en un comunicat.

L'objectiu és contribuir a la recuperació del medi marí, compensar al sector pesquer per la seva dedicació a aquestes iniciatives, avaluar la incidència del factor humà sobre la contaminació de les mars, conscienciar a pescadors i societat sobre la gestió de residus i millorar la imatge dels pescadors davant la societat.

La iniciativa Pescaneta

Les ajudes estan destinades a les quatre federacions de confraries de pescadors catalanes i permetran consolidar un sistema de recollida de residus marins en la totalitat del litoral català que es va iniciar en 2020 amb la iniciativa 'Pescaneta'.

A la primera fase del projecte, 'Pescaneta 2020' es van sumar 360 embarcacions i principalment es van recollir bosses, ampolles —una de les quals de 1992— i llaunes. La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha abonat aquest divendres 649.581,12 euros a l'apicultura per a la millora en la biodiversitat de la campanya 2020, i que rebran 105 beneficiaris de 29 comarques.

L'objectiu d'aquesta línia és millorar la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils on pugui haver-hi espècies relictes, amb actuacions per a "promoure sistemes d'explotació apícola que incloguin una major base territorial", ha apuntat la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

D'aquesta manera, continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya Pdr.cat 2020 "complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors" a 5 anys vista juntament amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

CaixaBank i Asaja acorden fomentar la innovació

Paral·lelament, CaixaBank i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) han acordat fomentar la innovació i el desenvolupament del sector agrari, per la qual cosa l'entitat financera participarà en projectes d'innovació de l'associació, donant suport a iniciatives de grups operatius supraregionals.

Han signat el conveni de col·laboració el director general de negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president d'Asaja, Pedro Barato, segons un comunicat del banc d'aquest dilluns.

La línia de negoci AgroBank formarà part de projectes com Carbocet, sobre captació de carboni, per l'increment de matèria orgànica en els sòls i la seva acumulació en la fusta dels cultius llenyosos: es tracta de crear un mercat de drets d'emissió generats pel sector agrari que es posaran en el mercat a través d'instruments financers.

Un altre projecte en què col·laborarà AgroBank promou granges de producció d'insectes en l'àmbit rural, per a impulsar activitats innovadores, i amb el component social de desenvolupament de negocis en l'àmbit rural per a joves i, especialment, dones.

CaixaBank també es converteix en soci patrocinador d'Asaja; col·laborarà a crear 'living labs' com a camps de proves per a nous productes, sistemes i tecnologies agràries; i també col·laboraran a crear una plataforma digital de productes del sector primari que, amb les formes de pagament de CaixaBank, permetrà compres i licitacions a manera de marketplace.

Els professionals d'AgroBank faran seminaris, jornades, conferències i reunions per a explicar l'oferta de productes i serveis i compartir l'experiència de l'entitat en el sector sobre qüestions d'interès per als membres de l'associació.


Comentaris

envia el comentari