Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Posta de sol des d'Olèrdola

A les portes de la nova i potent calorada sufocant: Temps a Catalunya el dimecres 19 de agost del 2020

Las temperatures començaran a pujar aquest dimecres i tocaran sostre entre divendres i el cap de setmana

Posta de sol des d'Olèrdola
El sol i la calor seran els clars protagonistes dels pròxims dies | Fran Lorenzo

La calor ha estat força moderada en aquest inici de setmana, però aquesta situació té les hores comptades. A partir d’aquest mateix dimecres, 19 d’agost, les temperatures tiraran clarament cap amunt, amb un possible pic de calor entre dijous i divendres, quan a Ponent es poden assolir els 38 o 39ºC. De moment, dimecres, molts termòmetres es mouran ja entre els 29ºC i 35ºC, localment més alts a les zones més càlides del territori. Tot plegat amb sol, però restes de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimecres 19 d'agost del 2020
El sol dominarà en general amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu i TºC clarament més altes | Catalunya Diari

Calor més insuportable altre cop

Pel que fa a les temperatures, la majoria de màximes ja faran un salt cap endavant i se situaran entre els 29ºC i 35ºC, si bé a Ponent i a la vall de l’Ebre ja es poden assolir els 37ºC. Una calor que serà una mica més intensa que de les últimes hores. De nit no hi haurà grans canvis, amb mínimes fresques a la majoria del territori, i tan sols una mica pel damunt dels 20ºC a la costa. A la majoria de comarques encara es podrà dormir molt bé, però això també durarà poc.

Sol i dia radiant

Quant a l’estat del cel, el sol dominarà en el conjunt del territori, però hi haurà algunes excepcions. Es mantindran alguns intervals de núvols baixos en trams de la costa i prelitoral, sobretot a primera hora i a la tarda, cap al Pirineu, però ja sense ruixats. En definitiva, temps força tranquil i assolellat a gran part de Catalunya.

Pic de calor

De cara als propers dies, les temperatures continuaran remuntant i, entre dijous i divendres, la majoria de màximes se situaran entre els 30ºC i els 35ºC, si bé a Ponent i la vall de l’Ebre es mouran entre els 37ºC i 39ºC.