Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Últim dia de ‘baixada’ de TºC dimecres, l’onada de calor es tornarà a disparar

La calor i xafogor seguiran sent molt marcades, però sense els extrems de dies enrere. Preparem-nos pel tram final de setmana, serà molt tòrrid

La calor intensa no dona treva a Catalunya, però aquestes últimes hores no ha anat a més i, fins i tot, ha afluixat algun grau. Una tendència que es mantindrà de cara al dimecres, 20 de juliol, amb lleu descens encara a zones de l’interior i, sobretot, del Pirineu. Tot i aquests petits canvis als termòmetres, la calor i la xafogor es mantindran amb moltes màximes de 32º a 37º en conjunt.

Serà una petita treva (per dir-ho d’alguna manera) abans del nou embat de la històrica onada de calor. A partir de dijous i, especialment, el tram final de setmana, les temperatures es tornaran a disparar amb calor molt extrema. Moltes màximes es mouran entre els 35º i 40º al prelitoral i interior, però se superaran aquestes xifres en algunes comarques.

En definitiva, no hi ha manera que aquesta calor tan extrema i fora de lloc ens abandoni, amb un risc d’incendis forestals molt elevat. Tot plegat amb sol i algun ruixat de tarda aïllat aquest dimecres al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona. Ben poca cosa, amb l’esperança que a finals de la setmana vinent les temperatures puguin baixar ja amb més ganes.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 20 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 20 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calor una mica menys extrema

Pel que fa a les temperatures d’aquest dimecres, baixaran fins i tot una mica més, bàsicament a zones de l’interior i sobretot al Pirineu. Moltes màximes de 32º a 37º i sense els extrems de 40º de dies enrere, però calor intensa igualment i xafogor marxada a la costa. També es mantindran les nits tropicals a moltes comarques, sobretot del litoral i prelitoral.

Una petita treva de la calor més escandalosa que tindrà les hores comptades, ja que les temperatures es tornaran a disparar. Això passarà a partir de dijous i, especialment, el cap de setmana amb valors molt tòrrids. Serà llavors quan es tornaran a assolir o superar els 40º a Ponent i altres zones de l’interior, ambient insuportable.

Algun ruixat de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol radiant seguirà dominant arreu, però a la tarda tornaran a créixer algunes nuvolades. Bàsicament apareixeran a punts de muntanya de la meitat nord i deixaran algun ruixat al Pirineu i Prepirineu, en principi de Girona. Poca cosa en una nova jornada seca a la majoria del país, i seguim sense veure pluges enlloc amb sequera extrema.