Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol entre núvols

Canvi radical de temperatures, a l'espera del pic de 'calor': El Temps a Catalunya el dimecres 27 de gener

Les TºC faran un clar salt cap amunt i els núvols deixaran pas a més estones de sol, però no arreu

Imatge d'una sortida de sol entre núvols
El sol dominarà cada cop més a mesura que avancin les hores | Xavi Cabo

Aquest dimarts encara hi ha hagut alguns intervals de núvols  a molts indrets de la costa on les temperatures  han quedat força frenades, però aquest pròxim dimecres, 27 de gener, serà radicalment diferent i tindrem unes temperatures  molt més elevades. La suavitat tèrmica dominarà a les hores centrals del dia i els termòmetres  contrastaran amb els valors més hivernals que hem tingut dimarts. Tot plegat amb el pas encara de bandes de núvols  que es combinaran amb el sol  i vent  que anirà a més a l'Ebre. Un ascens de temperatures  que tindrà continuïtat a partir de dijous, quan tindrem les temperatures  més elevades de tot l'hivern. I  és que fins i tot, es podria assolir algun rècord  de temperatura  màxima per un mes de gener  en alguns indrets de la costa.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Canvi radical d'ambient

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes quedaran semblants, però el canvi substancial es donarà a les hores centrals del dia. Les temperatures  màximes pujaran clarament amb temperatures  que a la costa, podrien pujar més de 5ºC. La majoria de valors diürns se situaran entre els 16ºC i els 20ºC, però més baixos al Pirineu a causa dels núvols  i les precipitacions. Podrien quedar més baixes en zones de ponent també, on les boires  o núvols baixos no acabaran de desaparèixer.

Cada vegada més sol

Pel que fa a l'estat del cel d'aquest dimecres,  els intervals de núvols seguiran presents al matí al nord-est i només hi haurà núvols  alts a la resta amb algunes boires  o núvols  baixos a l'altiplà central. A la tarda hi haurà més clarianes arreu i ja no esperem precipitacions, fora del Pirineu, on  nevarà  només per sobre dels  2.000 metres al vessant nord tota la jornada, per sota serà pluja. A la resta, el cel estarà més trencat amb moltes més estones de sol  i el vent tornarà a anar a més als dos extrems de Catalunya.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 27 de gener del 2021
Els núvols alts seran molt abundants al matí, però a la tarda deixaran pas a més clarianes | Catalunya Méteo

Pic de bonança atípica

Pel que fa a dijous i divendres els núvols  aniran clarament a menys i els pròxims dies el que dominarà seran els núvols  alts que només enteranyinaran el cel, però no impediran l'acció del sol. El més destacable dels dies següents sens dubte, seran les temperatures.

Aquest pròxim dijous s'enfilaran fins a valors al voltant dels 20ºC  a molts indrets del litoral i prelitoral, però és que sobretot divendres, es podrien superar els 20ºC a gran part del litoral i prelitoral de Girona, Barcelona i Tarragona, on es podrien assolir els 24 o 25ºC de forma puntual en alguna raconada del sud. Ambient  gairebé primaveral  al centre de la jornada, però que no durarà gaires dies. En canvi, a ponent i a l'interior de Catalunya, les temperatures  podrien quedar més frenades, al voltant dels 15ºC.