Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu del cel

Ambient de primavera avançada a l'espera de més calor: Temps a Catalunya el dimecres 29 d’abril del 2020

Les TºC seguiran pujant arreu i ja s'assoliran els 24ºC en alguns indrets del litoral i prelitoral. Més sol i bandes de núvols alts i prims. A la tarda, només algunes gotellades al Pirineu o a l'interior de l'Ebre

Imatge d'arxiu del cel
El sol dominarà a gran part de Catalunya aquest dimecres amb bandes de núvols prims que es faran més abundants a la tarda | Pexels

Els  xàfecs que han afectat al nord-est de Catalunya aquesta tarda de dimarts,  no tindran continuïtat. Aquest dimecres, el sol dominarà a gran part del territori amb temperatures que pujaran clarament al litoral i prelitoral amb vents més aviat terrers. D'altra banda, es repetiran ruixats de tarda al Pirineu, però a diferència dels darrers dies, ja no sortiran d'aquesta àrea.  Tot plegat a l'espera que els termòmetres pugin encara més a partir de divendres.

La bonança s'imposa arreu

Aquest matí de dimecres, 29 d'abril, excepte a les  comarques de Girona on podrien quedar alguns núvols residuals amb tendència a trencar-se de cara al migdia, a la resta dominarà el sol clarament amb intervals d'alguns núvols alts, però que no frenaran l'acció del sol. A la tarda creixeran nuvolades de nou a tot l'interior del principat i Pirineu, on podria aparèixer alguna gotellada,  però no sortirà d'aquesta àrea. D'altra banda, arribaran bandes de núvols alts més espessos a últimes hores per ponent, però sense més conseqüències. No es descarta alguna gotellada a l'interior de l'Ebre durant les últimes hores de la jornada.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest dimecres 29 d'abril | Catalunya Diari

Les temperatures, a causa del vent de ponent, seguiran pujant clarament a tot el litoral i prelitoral, amb molts valors que superaran àmpliament els 20ºC i es podrien acostar als 24 o 25ºC en algun indret. A l'interior, en canvi, aquest dimarts les temperatures seguiran més frenades. En general, al voltant dels 20-22ºC.

Arribada l'ambient estiuenc

Aquest pròxim dijous, els ruixats tornaran a aparèixer durant la tarda al Pirineu i Prepirineu, però seran més dispersos i febles que les darreres jornades, mentre que a la resta el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i primsque enterboliran el cel en nombroses ocasions. El vent de ponent es reforçarà a la meitat sud del territori, però les temperatures es mantindran semblants. Encara sense calor acusada.

A partir del cap de setmana, els mapes segueixen insistint  en el canvi de temps que portem insistint des de fa dies. La penetració d'una  massa d'aire subtropical provinent d'Àfrica farà que els termòmetres superin els 25ºC a gran part de Catalunya i se superin els 30ºC a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre. El primer tastet de l’estiu que haurem de veure fins a quin punt ens afecta. La calorada podria durar ben bé gran part de la setmana vinent.  Ho anirem seguint. 

El temps a Barcelona

Temps assolellat aquest dimecres a la ciutat comtal amb algunes nuvolades d'evolució diürna a la tarda. Temperatures en clar ascens amb valors que fregaran els 24ºC a causa del vent de ponent que arribarà reescalfat.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, s’espera un dimecres amb temperatures clarament més altes pel vent de ponent que bufarà entre moderat i fort aquest dimarts. S'assoliran els 24ºC al migdia.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps s'estabilitza amb més sol i intervals de núvols al matí, mentre que a la tarda hi haurà menys nuvolades. El cap de setmana que ve arribaria força calor.

El temps a Lleida

Dimecres molt tranquil amb sol gran part del dia a la ciutat de Lleida i temperatures una mica més altes amb valors que fregaran els 20ºC. El vent de ponent hi bufarà amb ganes. El cap de setmana es podran superar els 30ºC, aneu preparant les piscines.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà assolellat aquest dimecres amb nuvolades a la tarda, però sense ruixats. Temperatures més altes a causa dels vents de ponent, fregant els 22ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps més assolellat aquest dimecres amb núvols a la tarda, però sense precipitacions. Temperatures més altes a causa dels vents de ponent. Puntualment per sobre dels 20ºC.