Sortida de sol des de Cardedeu

Temps menys lluït a l’espera que s’intensifiquin la calor i la xafogor: Previsió Catalunya dimecres 30 de juny

Els termòmetres faran cada dia un pas més endavant i tocaran sostre entre divendres i dissabte. Últim dia de calor moderada, però a la vista màximes superiors als 35 ºC

El dimecres30 de juny, hi haurà força núvols baixos matinals entre les comarques de Tarragona, les Terres de l’Ebre i punts de Lleida. No es descarta algun ruixat dispers de bon matí entre el litoral, prelitoral sud i els Ports.

El dia començarà amb més estones de sol cap a les comarques de Girona. Amb el pas de les hores, els núvols en conjunt s’aniran trencant, sense acabar-se de desfer cap al sud. Havent dinat creixeran nuvolades en trams del Pirineu oriental i al nord-est, on seran probables alguns ruixats

En conjunt serà el darrer dia de calor a ratlla i per sota de la pròpia de finals de juny. Baixarà lleugerament la temperatura al litoral sud i nord-est, però pujarà a Ponent i a l’Alt Pirineu. Moltes màximes es trobaran entre els 24 ºC i 28 ºC.

Valors que s’enfilaran fins als 30 ºC o 32 ºC cap a l’oest del territori. Sensació de xafogor més notable com més a prop del mar ens situem.

Els propers dies seguirem amb la mateixa tònica de temps. En altres paraules, predominarà l’ambient tranquil amb cels força assolellats. Tanmateix, seran probables alguns ruixats i tronades de tarda, bàsicament, en àrees del Pirineu.

Algunes tamborinades sortiran dels llocs habituals i podran arribar cap a punts del nord de les comarques gironines. Tot plegat amb una calor i xafogor que, dia rere dia s’aniran intensificant.

S’espera que, les altes  temperatures toquin sostre entre el divendres i l’inici del cap de setmana. Moltes màximes es mouran entre els 28 ºC i 32 ºC. Fins i tot es fregaran els 35 ºC a les comarques de l’interior i a Ponent.

Tot indica que es complirà de ple la saviesa popular, ja que, segons el refrany, “Pel juliol, beure, suar i la fresca buscar”.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 30 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 30 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Núvols baixos i ruixats de tarda

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera un inici de dimecres mig ennuvolat. Especialment predominaran els núvols baixos en punts de Tarragona, Terres de l’Ebre, l’altiplà central i punts de Lleida. També se’n deixaran veure, tot i que estaran més trencats cap a l’àrea de Barcelona.

En aquest sentit, començarem el dia amb més estones de sol cap a la Costa Brava, bàsicament, sectors gironins. Fins i tot, la nuvolositat tan densa del sud podran deixar algun ruixat dispers durant el matí entre la Costa Daurada, prelitoral de Tarragona i als Ports.

A mesura que avanci el dia, els núvols s’aniran esqueixant i donaran pas a una tarda amb més clarianes. No obstant, al sud es mantindrà força cobert, mentre que al Pirineu oriental i nord-est creixeran nuvolades.

Seran probables ruixats ocasionals sense descartar que vagin acompanyats de tempesta entre el Ripollès i la Garrotxa. En definitiva, però, encara que hi haurà alguns canvis, serà una jornada per aprofitar a totes les comarques.

Últim dia d’una calor poc típica per l’època

Pel que fa a la calor, un dia més, seguirà força moderada i sota control. De fet, l’últim dia del mes de juny coincidirà, que serà el darrer amb temperatures per sota de les esperades.

Les màximes seran semblants, una mica més altes a Ponent i a l’Alt Pirineu, però lleugerament més baixes a la costa tarragonina i al nord-est. És per això, que molts valors durant les hores centrals del dia rondaran els 24 ºC i 28 ºC

Termòmetres més elevats fins els 30 ºC o 32 ºC cap a l’oest del territori. Sensació de xafogor més acusada com més a prop del mar ens trobem.

Ambient cada dia més tòrrid

Si donem un cop d’ull als propers dies, entre divendres i la primera part del cap de setmana, assolirem un nou pic de calor. Realment els termòmetres viuran en una absoluta muntanya russa. Passaran d’estar lleugerament per sota dels esperats per l’època de l’any, a situar-se entre 4 i 5 graus per sobre dels propis.

De totes maneres, tot i que la calor i la xafogor seran força acusades, es tractarà d’un episodi puntual i sense massa continuïtat. Moltes màximes oscil·laran entre els 28 ºC i 32 ºC. Fins i tot, en pocs dies, alguns termòmetres podran estar per damunt dels 35 ºC  a l’interior i a les comarques de Lleida.

Tornaran les nits tropicals, així com, recuperarem els dies d’estiu de suarhidratar-se i buscar a cada moment una estona d’ombra.

Tot plegat amb calma, estones de sol i bàsicament alguns ruixats i tamborinades al Pirineu i punts propers.