Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol hivernal amb gebre

Nits i matins hivernals d’abric i migdies radiants per aprofitar el cap de setmana

Compte amb la forta tramuntana a l’Empordà i el mestral al sud. Glaçades a molts punts de l’interior i petits canvis en el cel del diumenge sense més conseqüències

El temps d’aquest cap de setmana serà per aprofitar, però compte perquè el fred nocturn serà de ple hivern. En aquest sentit, les nits i primeres hores seran molt fredes per l’època amb glaçades a molts punts de l’interior. Un ambienthivernal que anirà acompanyat d’algunes boires matinals que acabaran dissipant-se.

Les temperatures tocaran fons la matinada de dissabte, mentre que als migdies remuntarà una mica el termòmetre. Un ambient entre fred i lleugerament suau que anirà acompanyat de sol radiant arreu. Tan sols poden quedar intervals de núvols i alguna nevada intermitent i feble a la cara nord del Pirineu, sobretot dissabte.

No obstant, haurem d’estar molt pendents del fort temporal de tramuntana a l’Empordà. Les ràfegues de vent més intenses tindran lloc especialment entre diumenge i dilluns, superant els 80 km/h. També bufarà el mestral a l’Ebre i, de forma intermitent, al Camp de Tarragona amb mala mar a tota la costa catalana.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 6 de novembre

Pel que fa al dissabte, 6 de novembre, ens llevarem amb un ambient de cru hivern i ens haurem d’abrigar força. Moltes mínimes es mouran entre els 0º i 6º, però baixarem d’aquestes xifres a diversos punts de l’interior, prelitoral nord i Pirineu. Glaçades en aquestes zones i, en canvi, mínimes al voltant dels 10º a moltes zones costaneres.

En canvi, al migdia pujaran una mica els termòmetres amb moltes màximes entre els 13º i 18º. Tot i això, a prop de la costa podem assolir localment els 20º, mentre que farà més fred al Pirineu. Tot plegat amb boires matinals a l’interior que marxaran ràpidament i sol radiant tot el dia.

Compte amb el vent, bufarà fort de tramuntana a l’Empordà, especialment al nord de l’Alt Empordà. A més, el mestral anirà manxant a l’Ebre i, de forma intermitent, al Camp de Tarragona. Intervals de núvols sense descartar una mica de neu a la cara nord del Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 7 de novembre

Finalment, el diumenge 7 de novembre esperem força calma en conjunt sense precipitacions. El sol dominarà, tot i que poden arribar algunes bandes de núvols inofensives que, puntualment, deixaran un cel més canviant. Ben poca cosa en un dia que tornarà a començar ben fred i amb glaçades, però el migdia serè entre fresc i suau.

Una jornada més, haurem d’estar pendents de la forta ventada a l’Empordà. Fins i tot es pot accentuar el temporal amb ràfegues de més de 80 km/h. Precaució en aquesta zona, mentre que el mestral seguirà manxant a l’Ebre i sud de Tarragona.

Els últims mapes allunyen la possibilitat que la profunda borrasca mediterrània aporti pluges la setmana vinent. D’aquesta manera, seguiríem allargant la sequera i el vent del nord continuaria. Tot plegat amb temperatures que anirien remuntant lleument fins a assolir valors més normals per l’època.