Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els Reis d’Orient no ens portaran canvis en el temps

Les cavalcades de diumenge al vespre seran plàcides arreu, però amb fred i també boira a Ponent. El dia de Reis continuarà la calma meteorològica
Les boires continuaran sent persistents
Les boires continuaran sent persistents | @xllauger

L’anticicló continua ben tossut i no tindrem canvis en el temps aquest diumenge, dia de cavalcades, ni tampoc en dia de Reis, 6 de gener i festiu arreu. Per tant, el sol seguirà sent el protagonista en conjunt, així com la boira pesada i persistent a Ponent. Les temperatures pujaran tan sols una mica, de manera que seguirà l’ambient fred, sobretot de nit. 

Cavalcades sense pluja enlloc

Les cavalcades dels Reis d’Orient començaran diumenge a les 18:00h  de la tarda a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya amb un temps molt plàcid. Per tant, no hem de patir per la meteorologia, ja que Ses Majestats podran passejar-se pels carrers de tot el territori sense pluja, però abriguem-nos bé perquè el fred serà destacat, amb gran part dels valors per sota dels 10º en conjunt i per sota dels 5º a l’interior a aquella hora del vespre. 

L’excepció la trobarem, de nou, a Ponent, on la boira serà l’aspecte més destacat durant tota la jornada amb ambient plenament hivernal. Fora d’aquestes zones, les temperatures màximes se situaran entre els 10º i 15º, amb moltes mínimes de 2º a 7º, tot i que seran sota zero a zones de l’interior, fondalades del prelitoral nord i al Pirineu. El vent de mestral anirà marxant a l’Ebre, mentre que la tramuntana encara manxarà al nord de l’Alt Empordà.

Previsió per aquest diumenge 5 de gener
Previsió de símbols per aquest proper diumenge de cavalcades | Catalunya Diari

Dia de Reis molt plàcid

De cara al dia de Reis, 6 de gener, el temps continuarà molt tranquil amb sol que seguirà dominant i boires que continuaran sense marxar a Ponent amb ambient gèlid. Al matí també hi haurà algunes boires a zones interiors i prelitorals, mentre que a la tarda apareixeran núvols baixos al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona sense més conseqüències.

Per tant, podrem obrir els regals de Reis amb una situació ben encalmada. Un anticicló que sembla que tindrà continuïtat durant força dies  al llarg de la propera setmana, sense pluges ni fredorades importants a la vista.

El temps a Barcelona

A Barcelona ciutat, la cavalcada serà de calma meteorològica però amb fred, ja que les temperatures rondaran els 10º al vespre. La calma també dominarà dilluns dia de Reis amb màximes d’uns 14º i mínimes de 6º.

El temps a Tarragona

La situació a Tarragona serà semblant que a la capital catalana  però amb temperatures un parell de graus més altes en tots els casos. Cavalcada molt tranquil·la i dia de Reis força radiant per aprofitar.

El temps a Girona

El fred serà el protagonista de la cavalcada i del dia de Reis a la ciutat de Girona. Ens haurem d’abrigar bé per rebre a Ses Majestats, però amb molta calma meteorològica que garantiran mantenir les pluges ben lluny.

El temps a Lleida

Seguint la tònica dels darrers dies, a la capital lleidatana la notícia serà la boira persistent que continuarà molt pesada, amb valors màxims al voltant dels 5º i una cavalcada amb ambient de cru hivern, situació que s’allargarà més dies.

El temps a Sabadell

La ciutat vallesana viurà una cavalcada ben freda, per sota dels 10º a partir de les 18:00h. Roba d’abrigar a mà però sense pluja a la vista, a l’espera d’un dia de Reis radiant però també marcat per l’ambient d’hivern. 

El temps a Terrassa

La situació a la co-capital del Vallès Occidental també estarà molt marcada pel fred d’hivern, especialment marcat de nit, amb mínimes al voltant d’un grau i màximes d’uns 13º, tant diumenge com dilluns.