Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Matí de votacions amb cues a Reus per les eleccions

Quin temps farà a Catalunya el dia de les eleccions del 28-M?

Les eleccions del 28-M arriben en un context de màxima incertesa meteorològica a casa nostra

S'acosta el dia. Les eleccions del 28-M arriben a Catalunya en un context de pluges generalitzades. I, com sempre, la participació en uns comicis va lligada a la meteorologia. Per això mateix, és important saber quin temps farà a casa nostra de cara a aquest diumenge i si es perllongarà aquesta situació de màxima inestabilitat. 

La resposta és, segons el Meteocat i l'AEMET, força clara: el dia de les eleccions tindrem una treva meteorològica i la probabilitat de pluges serà nul·la. Les pluges cessaran a tot Catalunya (a excepció del Pirineu, on sí que s'hi podrien veure ruixats) i el diumenge estarà protagonitzat per un cel sense núvol o parcialment cobert a gairebé tot el territori. 

Les temperatures, així mateix, també pujaran. A Barcelona s'espera que les màximes arribin a 25°C i a Tarragona els 23°C. La situació aniria a més a Girona, on la màxima serà de fins a 26°C; i a Lleida, que serà de 28°C.

Imatge del temps que s'espera per al diumenge, 28 de maig del 2023
Diumenge de treva: no s'espera que plogui en cap de les capitals catalanes | AEMET

El Pirineu, la cara B

I és que al Pirineu sí que apareixeran les pluges. De fet, mai marxaran. La treva que començarà a partir de divendres a tot Catalunya no farà acte de presència al Pirineu, on persistiran els ruixats. Així mateix, de cara a diumenge 28 de maig, s'espera que plogui a les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i al Solsonès

Un context de «calma tensa»

I és que no podem cantar victòria. El mateix Tomàs Molina, en aquesta línia, és clar. 

A la previsió meteorològica del Telenotícies del dimecres, 24 de maig, Molina explicava que aquest context «d'inestabilitat perdurarà durant el cap de setmana i fins ben entrada la setmana vinent». 

És a dir, de cara al cap de setmana no s'esperen pluges, però sí que aquesta incertesa meteorològica perdurarà encara fins dimarts o dimecres de la setmana vinent. 

Pots consultar aquí la previsió sencera del Meteocatper als propers dies.