Una persona asseguda esperant amb una maleta al costat

Si te'n vas de vacances, estigues alerta amb l'últim avís de la Seguretat Social

Demana aquesta targeta important per evitar-te problemes

A milions d'espanyols cada vegada els queda menys per agafar aquestes vacances anhelades al període estival. Una època que és sagrada per als ciutadans que volen desconnectar durant uns dies de l'estrès del dia a dia, sigui laboral o fins i tot de l'àmbit familiar.

En els últims dies, la Seguretat Social ha compartit un avís rellevant a aquells que se n'aniran uns dies de vacances, especialment els que han triat un país europeu com a destí. Sempre que sortim d'Espanya, hem de portar tots els documents pertinents com ara el Document Nacional d'Identitat o el Passaport. O bé la cartilla de vacunació si viatgem a un lloc exòtic per evitar certes malalties.

No oblidis aquesta targeta gratuïta per si et poses malalt a les vacances

El cas és que a l'hora de viatjar a l'estranger, i més concretament a Europa, també cal portar una targeta que t'evitarà  molts problemes. Així, podràs estar relaxat gaudint dels teus dies de festa.

Una parella estirada a terra mirant un mapa
Per viatjar amb tranquil·litat, has de sol·licitar una targeta de la Seguretat Social. | PixaBay

Estem parlant de la Targeta Sanitària Europea, la sol·licitud de la qual és més senzilla del que penses. El cas és que és una targeta que dona dret a rebre atenció mèdica temporalment. I sempre rebrem la mateixa atenció que al nostre país d'origen, en aquest cas Espanya. A més, els costos que hauríem d'afrontar en cas de tenir algun contratemps de salut seran els mateixos que si estiguéssim a territori espanyol.

La Targeta Sanitària Europea, idònia per viatjar durant les vacances

Es tracta d'una targeta que hem de portar amb nosaltres, perquè en cas que no la sol·licitem, haurem d'abonar una alta quantitat de diners si emmalaltim a un país europeu. Encara que depèn del país i el servei que rebem, podríem evitar pagar aquesta suma de diners si comptem amb la targeta sanitària europea.

Diverses maletes en un aeroport posades en fila
Posa la Targeta Sanitària Europea a la teva maleta i no te'n penediràs. | PixaBay

Per citar un exemple, si passem 24 hores a cures intensives, podríem haver de pagar fins a 4.000 € a diversos països. Tanmateix, si tenim la targeta sanitària europea, l'Institut Nacional de la Seguretat Social paga tots aquests costos per a la nostra satisfacció. Els països on es pot utilitzar aquesta targeta són els següents:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Suècia, Regne Unit i Suïssa.

Cal apuntar que aquesta targeta és vàlida per als viatges que fem per motius laborals, estudis o turisme. Això sí, no serà vàlida si el nostre únic objectiu és rebre assistència sanitària. Quant a la seva validesa, està en vigor des del dia que s'obté fins a la data de caducitat de què disposi aquesta targeta.

Vista exterior d'unes oficines de la Seguretat Social
La Seguretat Social ofereix una targeta gratuïta en cas d'emmalaltir durant les vacances. | Seguridad Social

Així pots sol·licitar la Targeta Sanitària Europea

Aquesta targeta sanitària es pot sol·licitar totalment gratis a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Cliquem a l'enllaç de 'Sol·licitud, Targeta Sanitària Europea' i a 'Certificat provisional substitutori' i, dins d'aquest, punxem a 'Obtenir accés'. Ens identifiquem amb el sistema 'Cl@ve', DNI electrònic o certificat digital o via SMS i podrem accedir a la informació completa sobre aquesta targeta.

Ens informaran que és una targeta que et dona dret a la cobertura sanitària als teus viatges a determinats països, com indica la pàgina web de la Seguretat Social. L'últim pas per obtenir aquesta targeta i que te l'enviïn a casa serà clicar a 'Sol·licitar targeta' i ben aviat podràs viatjar amb tranquil·litat a desenes de països d'Europa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!