Imatge d'una dona gran amb un paraigua

Es manté el temps inestable per aquesta tarda electoral: diverses comarques en alerta

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l'alerta per forts ruixats en diversos punts del territori

Avui és el dia. Les eleccions del 28-M arriben a Catalunya en un context de pluges en diverses comarques previstes per aquesta tarda. I, com sempre, la participació en uns comicis va lligada a la meteorologia. Per això mateix, és important saber quin temps farà a casa nostra de cara a aquesta tarda i si es perllongarà aquesta situació de màxima inestabilitat. 

La resposta és, segons el Meteocat, força clara: durant el matí de les eleccions, hem tingut una treva meteorològica i la probabilitat de pluges ha estat nul·la, però pel que fa a aquesta tarda el panorama meteorològic canviarà radicalment. I és que aquest matí de diumenge, ha estat protagonitzat per un cel parcialment cobert a gairebé tot el territori. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Noves alertes per intensitat de pluges

De cara a la tarda, però, el Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat diverses alertes en diferents punts del territori català per la intensitat de pluges. Així ho ha anunciat a través de les seves xarxes socials. D'aquesta manera, diverses comarques es torben en situació de perill per la probabilitat de forts ruixats. 

«El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja», ha piulat al seu compte de Twitter. 

Una tarda electoral passada per aigua

Per una banda, a gran part del territori hi predominarà un estat de calma. Tot i això, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà, al Pallars Jussà, a l'Alt Urgell, a la Cerdanya, al Ripollès, al Berguedà, al Solsonès i a la Noguera els ruixats tornaran a fer de les seves. És per aquest motiu que, qui decideixi anar a votar aquesta tarda, no s'oblidi el paraigua a casa. 

Imatge del mapa que indica la situació meteorològica d'aquesta tarda del 28 de maig a Catalunya.
Mapa del Meteocat, on indica la situació meteorològica d'aquesta tarda del 28 de maig. | Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

Així, a partir d'aquest migdia, s'iniciaran xàfecs a punts del Pirineu i Prepirineu, que durant la tarda també podran afectar de forma més aïllada altres punts del nord de la depressió Central. Seran entre febles i moderats, tot i que és possible que siguin localment forts. Aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.