Aquesta setmana deixarem enrere definitivament la bonança tan atípica de la setmana passada amb temperatures que van ser rècord en alguns punts del territori català i els fronts atlàntics seran la dinàmica protagonista els dies vinents amb uns cels molt més canviants entre sol i bandes de núvols, ruixats a diverses comarques i, fins i tot, ventades que poden ser intenses a mitjans de setmana. Tot plegat amb un ambient clarament més hivernal en comparació amb dies enrere. Les nevades també tornaran al Pirineu i deixaran una estampa altre cop més blanca, després de la pluja acompanyada d'una gran quantitat de sorra del Sàhara tan atípica d'aquest passat cap de setmana que va deixar una estampa marronosa totalment sorprenent al Pirineu.
Dilluns 8 de febrer
El temps del dilluns, 8 de febrer, vindrà marcat per força núvols que aniran creuant el cel d'oest a est a tot Catalunya. De fet, en alguns indrets de ponent i del Pirineu el cel podria estar força tapat i ja de bon matí caure alguns xàfecs. A la tarda, aquests xàfecs es desplaçaran d'oest a est arribant a moltes comarques i, a últimes hores de la tarda i vespre, es podrien reactivar a les comarques de Girona. Tot plegat, amb vent de ponent i mestral que anirà a més de cara a la tarda a tota la meitat sud del país, però no serà gaire fort en general.
Pel que fa a la cota de neu, es mantindrà baixa al voltant dels 1.200 metres, si bé al vessant nord del Pirineu podria baixar fins als 1.000 metres. Pel que fa a les temperatures baixaran notablement, tant de dia com de nit, amb glaçades al Pirineu, Prepirineu i punts de l’interior i prelitoral no afectats pels núvols. Màximes de 10ºC a 14ºC en conjunt.
Dimarts 9 de febrer
De cara al dimarts, 9 de febrer, la situació serà força semblant, amb un matí amb intervals de núvols a ponent i primers ruixats a partir de mig matí viatjant d'oest a est. També hi haurà alguns núvols baixos a la costa i prelitoral nord. La cota de neu tendirà a pujar al llarg de la jornada fins als 1.600 metres. Les temperatures es mantindran molt semblants, si bé les màximes podrien baixar a ponent i al sud. Seguirem amb valors d'hivern.
Dimecres 10 de febrer
Pel que fa al dimecres, 10 de febrer, el pas d’un front atlàntic desgastat farà arribar més bandes de núvols d’oest a est de tot el territori amb un cel variable amb algun ruixat a primera hora a la costa encara. A partir del migdia i durant la tarda, les precipitacions quedarien concentrades al Pirineu amb una cota de neu que tornarà a baixar fins als 1.000 metres. El més destacable de la jornada serà el vent de mestral que es reforçarà a tota la meitat sud del país amb cops forts superiors als 90 km/h a molts punts.
Dijous 11 de febrer
El temps estarà més mogut i canviant dijous, 11 de febrer, amb la tendència de fronts atlàntics que portarà nous ruixats a la cara sud del Pirineu i Prepirineu, sobretot de Lleida i nuvolositat que anirà de menys a més al llarg del dia, segurament amb més clarianes com més a la costa i nord-est al matí. El vent d’entre ponent i garbí anirà a més i serà més intens a la costa amb unes temperatures que pujaran clarament amb un ambient poc fred al centre del dia.
Divendres 12 de febrer
De cara al divendres, 12 de febrer, tindrem un temps més tranquil, ja que l'anticicló guanyarà protagonisme deixant una jornada assolellada en general, però freda, d'hivern, a primeres hores. Tot i això, les temperatures durant el dia pujaran més, però seguiran quedant lluny dels valors assolits la setmana passada. Màximes al voltant dels 15ºC als 17ºC en la majoria de casos amb glaçades a molts indrets de l'interior a primeres hores.
Cap de setmana del 13 i 14 de febrer
Finalment, el cap de setmana del 13 i 14 de febrer, hi ha moltes incògnites encara del que passarà, però si els mapes tenen raó, tot sembla indicar que vindria marcat per un cel molt canviant i precipitacions a molts punts de la costa, però compte, perquè la cota podria ser molt canviant, ja que una siberiana podria afectar gran part del centre d'Europa i nosaltres quedaríem al marge, però en funció de l'aire fred que entri, la cota de neu podria ser fins i tot molt baixa a Catalunya, però encara queda lluny per matisar-ho. S'haurà d'anar seguint amb molta atenció els pròxims dies.