Carla Suárez, tenista española, ha comunicado que padece una seria enfermedad en septiembre de 2020

La coneguda Carla Suárez revela la dura malaltia que enfrontarà els pròxims sis mesos

Així ho ha anunciat ella mateixa a través de les xarxes

La tennista espanyola Carla Suárez ha revelat aquest dimarts que pateix limfoma de Hodgkin i que haurà de sotmetre's a sis mesos de quimioteràpia, i ha assegurat que afronta una «realitat complicada» amb tranquil·litat i «positivisme davant l'adversitat».

«Hola a tots. Volia informar-los que fa uns quants dies els metges em van detectar un limfoma de Hodgkin que requereix sis mesos de quimioteràpia. Estic bé, estic tranquil·la i amb ganes d'afrontar el que es venja», va confirmar Suárez en un vídeo publicat en les seves xarxes socials. «Em toca afrontar una realitat complicada. Toca acceptar-ho i intentar tirar endavant confiant en el consell mèdic. Sempre amb positivisme davant l'adversitat», va afegir

Suárez explica els seus dolors als entrenaments 

Posteriorment, va explicar la seva situació en un comunicat. «Com els vaig comentar en setmanes anteriors, porto un temps sense poder completar amb normalitat els meus entrenaments en pista i les meves rutines de gimnàs. En exposar-me a la intensitat que exigeix la preparació esportiva professional el meu cos ve responent amb una indisposició general. No he pogut completar sessions de pràctica des del mes de juliol passat», va indicar.

Després d'experimentar aquest malestar, la grancanaria va ingressar en un centre hospitalari. «Hem buscat respostes mèdiques davant l'aparició d'aquests símptomes. Les diferents proves realitzades m'han exigit repòs i m'han impedit participar en els dos tornejos organitzats a Nova York durant els mesos d'agost i setembre, com era la meva il·lusió després de tantes setmanes fora de la competició», va assenyalar.

«Els resultats clínics m'han confirmat l'aparició d'un limfoma de Hodgkin en el meu cos. L'equip mèdic m'indica que la detecció és primerenca, la seva proliferació és curable i de petites dimensions. La reacció serà immediata: seguirem un tractament de quimioteràpia durant els pròxims sis mesos. L'únic objectiu que tinc en aquests moments és seguir diàriament el consell mèdic, quedant qualsevol altra realitat en un segon pla», va manifestar.

Suárez, actual número 71 del món, ja va anunciar la setmana passada la seva indisposició i es va retirar del US Open, i ara va confirmar també la seva baixa de la fase prèvia del WTA Premier de Roma i del quadre final de Roland Garros. La canària tenia previst retirar-se a la fi d'aquesta temporada.