Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Protestes Renfe.

Tensió ara mateix a Renfe: precinten mitja dotzena d'estacions de Rodalies a Barcelona

'No vull pagar' com a lema de les protestes

Segueixen les protestes referents a Rodalies Renfe. El col·lectiu juvenil Batec amb el lema 'No vull pagar', tenien convocada per aquest matí de dimecres tot un seguit de protestes les quals consistien a precintar diverses estacions de la companyia.

Renfe ha assegurat que el seguiment de l'acció impulsada pel moviment Batec per no pagar en accedir a Rodalies des d'aquest dimecres és «mínim». 

Tot i això, ha indicat que han precintat torns a les estacions de Badalona, Vilassar, Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Feliu i Calella. 

Els impulsors de l'acció fan una crida a deixar de pagar els bitllets de Renfe a partir d'aquest dimecres davant la «greu» situació del servei. 

Protestes Renfe
El lema de les protestes és 'No vull pagar'. | ACN

Renfe denúncia

Renfe ha explicat que les denúncies per no pagar seguiran el procediment administratiu pertinent. A més, ha indicat que Mossos enviarà un agent al centre de control de seguretat de Renfe a Clot-Aragó, que determinarà les accions a fer en tot moment.

La companyia ha recordat que l'òrgan sancionador i recaptador en les denúncies és la Generalitat i ha assegurat estar a l'espera de les indicacions que els puguin donar des del Departament de Territori, com a titular del servei, i l'ATM, com a responsable tarifari.

D'altra banda, ha apuntat també que el pagament del bitllet inclou l'assegurança obligatòria de viatgers.

Renfe ha assegurat entendre que els viatgers puguin protestar i reclamar millores en el servei, però ha afegit que disposen de «multitud» de canals per fer-ho.

A més, ha defensat que està fent un «important» esforç d'inversió per millorar el servei de Rodalies.

No és el primer cop 

A principis d'aquest mes, es van produir noves manifestacions a Barcelona per deixar entre veure el mal funcionament de la companyia Renfe.

Un gran nombre de joves es van unir per denunciar la nefasta situació del transport de Rodalies i es van manifestar aixecant les barreres de l'estació d'Arc de Triomf. 

Es tractava del mateix moviment que ha precintat l'accés de fins a mitja dotzena d'estacions avui mateix, el juvenil Batec. Els quals s'han presentat amb aquesta acció i amb una mobilització prevista.