Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Tensió entre els treballadors i la direcció de l’empresa FM Logística Ibèrica de Valls

L'empresa desmenteix les acusacions que ha fet el sindicat en un dur comunicat

La crisi laboral i econòmica causada per la pandèmia  ha tensat la relació entre els treballadors i la direcció de FM Logística Ibèrica de Valls, encarregada de la distribució nacional dels productes d’IKEA. En aquest sentit, la secció sindical d’UGT ha denunciat que l’empresa ha protagonitzat un cop d’estat contra els seus treballadors, ja que «ha utilitzat la situació d’emergència actual per modificar el sistema de torns, que afectar de manera negativa a gairebé la totalitat de la nostra plantilla en la seva conciliació de la seva  vida laboral i familiar».

El  portaveu sindical, en declaracions a TarragonaDigital, ha exposat que l’empresa «pretén  retallar  els nostres drets laborals i ha mostrat una nul·la sensibilitat pels treballadors, que davant un escenari com és l'estat d'alarma segueixen heroicament donant el servei a IKEA a la seva venda en línia, tot i no ser un sector essencial». Afegeix que amb la modificació que pretén impulsar la direcció «s’ampliarà la jornada laboral de manera indefinida, no només pel període temporal mentre duri la pandèmia, i no permet als treballadors acollir-se un permís retribuït recuperable.

L’empresa mou fitxa i desmenteix les acusacions

Per la seva banda, la direcció de l’empresa ha desmentit  rotundament les acusacions del sindicat  i ha posat en relleu la voluntat per garantir la salut dels seus treballadors i l’àmplia bateria de mesures que s’han implementat per a fer-ho possible des de l’inici de la crisi sanitària. Així, mitjançant un comunicat, FM Logística Ibèrica explica que en tot moment «s’han seguit tots els protocols  i s’han establert més de 30 mesures de prevenció necessàries per als més de 450 treballadors de la seu vallenca, tal com preveu la legislació».

També s’assegura que, en aquestes mesures, «s’ha facilitat el teletreball  i la flexibilitat laboral a aquelles persones que ho han requerit, i s’ha distribuït material sanitari  i s’han fet seguiments específics». Per últim l’empresa adverteix que els comunicats dels sindicats no són clars a l’hora d’exposar la veritable situació laboral dels treballadors, i que «hi ha manifestacions i falses informacions  que pretenen generar un perjudici a la companyia que no es poden permetre».