Tots els detalls sobre la teoria de la Terra buida i els intraterrestres

Existeix la creença que dins del nostre planeta s'hi amagaria una civilització misteriosa

En qué consiste la teoría de la Tierra Hueca (y qué son los intraterrestres)
Tot allò que et cal saber sobre la teoria de la Terra buida i els intraterrestres | HOROSCOPOMAGICO.COM

Darrerament, i a causa d'un documental de la plataforma Netflix, hi ha hagut molt de ressò al voltant dels terraplanistes, les persones que afirmen que el planeta Terra és pla i no rodó. Ara bé, igualment hi ha gent que defensa l'anomenada teoria de la Terra buida, que qüestiona els fonaments del model imperant al voltant del pes i la gravitació terrestres, així com de la trajectòria que tindrien les ones sísmiques.

Principals trets de la teoria de la Terra buida

T'has imaginat alguna vegada que hi hauria un món diferent a sota dels teus peus, per sota del que t'és familiar? Que la Terra estaria buida per dins i que al seu interior hi viurien unes altres criatures? Tot i que sembla una idea desgavellada i que molta gent podria pensar que es tracta d'una llegenda i prou, alguns individus afirmen que es tracta d'un fet autèntic i que se'n té constància des de l'antiguitat. 

Aquest plantejament s'ha produït durant tota la història, al llarg de molts períodes i cultures diferents. De fet, s'afirma que durant l'edat mitjana es creia que les parts més extremes del planeta Terra estaven buides, i que una de les persones que defensava aquesta teoria era Cristòfol Colom. Fins i tot el conegut astrònom Edmund Halley va parlar d'una teoria semblant, que afirmava que el planeta Terra estaria format per un total de quatre esferes concèntriques i que al seu interior hi hauria vida.

La teoria de la Terra buida afirma que el planeta blau, en comptes de ser una esfera sòlida, estaria buit per dins, on hi hauria un espai intraterrestre, habitat per criatures que durien el mateix nom: intraterrestres.

El vincle entre la Terra buida i la religió

La noció de la Terra buida la trobem igualment dins d'una gran quantitat de folklores, així com als textos sagrats d'algunes religions. Un exemple d'això seria l'infern del cristianisme o els regnes subterranis de la mitologia nòrdica. De fet, la idea del món subterrani és generalitzada i antiga, i estava present ja antigament a Grècia i a Egipte. Al món del budisme es fa referència a Agharta, que representa un món místic i subterrani que existiria des dels inicis de la prehistòria.

A l'univers cristià, la Bíblia no només fa referència a l'infern, un concepte contrari al del cel, sinó que Sant Pau també ens explica de quina manera «en nom de Jesús es doblega qualsevol genoll de qui es troba al cel i a la Terra, així com sota la Terra». A banda d'això, Sant Joan esmentava a l'Apocalipsi un llibre que no hi havia «ningú que fos capaç d'obrir, ni a la Terra ni al cel ni tampoc sota la Terra».

En qué consiste la teoría de la Tierra Hueca (y qué son los intraterrestres)
Descobreix la teoria de la Terra buida i en què consisteixen els intraterrestres | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

L'Atlàntida i la Terra buida

Quan parlem dels intraterrestres, un dels arguments més recurrents al voltant d'aquestes criatures que habitarien a l'interior de la Terra és que es tractaria d'una civilització subterrània fundada pels éssers que haurien sobreviscut al cataclisme de l'Atlàntida: tant les guerres com les catàstrofes que s'haurien produït a la superfície terrestre haurien fet que les persones haguessin decidit buscar refugi sota terra.

Les metròpolis subterrànies no només s'haurien creat per fer de refugis per a la gent, sinó també per als ensenyaments, per als llibres sagrats i per a les tecnologies que van desenvolupar-se per mitjà d'aquestes antigues cultures.

Què és un intraterrestre?

En els casos en què parlem d'extraterrestres, estem fent referència a la vida que prové de l'exterior del planeta. En el cas dels intraterrestres, en canvi, es tractaria dels éssers que viurien dins de la Terra buida. Ara bé, hem de dir que l'existència de formes de vida intel·ligent intraterrestres no s'ha estès tant com la d'una forma de vida extraterrestre.

El nivell tecnològic dels intraterrestres seria més elevat que el de les persones, i les intencions d'aquests éssers en general són semblants a les dels extraterrestres: manipuladors, conqueridors, benvolents o malvats i superiors a nivell espiritual. D'alguna manera, el fet d'estar-hi en contacte asseguraria el progrés de tota la humanitat.

Tal com hem dit, algunes persones consideren que els intraterrestres són criatures que haurien sobreviscut d'antigues civilitzacions, i d'altres pensen que únicament es tracta d'extraterrestres que tenen com a objectiu manipular-nos o observar-nos des de l'interior de la Terra buida. Alguns diuen que serien una barreja entre els rèptils i les persones, potser per explicar d'alguna manera el fet que puguin sobreviure sota terra.

Ara bé, de quina manera podrien residir a l'interior de la Terra? Normalment, la teoria de la Terra buida fa referència a la presència d'un Sol petit i central, que s'alimentaria a través de la radiació de la superfície de l'interior de l'escorça terrestre, cosa que permet explicar el magnetisme del planeta Terra.  

En qué consiste la teoría de la Tierra Hueca (y qué son los intraterrestres)
La teoria de la Terra buida parla d'un Sol petit i central a l'interior del planeta | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Com apareix la teoria de la Terra buida al món literari?

La Terra buida és un tema molt recurrent dins del món de la ficció, sobretot a nivell literari. Possiblement, l'obra més destacada en aquest sentit és la mítica 'Viatge al centre de la Terra', del cèlebre Jules Verne, que explica el periple cap a l'interior del planeta blau que fan un erudit, el seu guia i el seu nebot, i tot a través d'un volcà extingit. No es va fer un retrat de la terra buida com hem explicat, sinó com un grup de cavernes habitat per persones prehistòriques i molt singulars. L'autor va mostrar, a més, que aquest univers interior s'il·luminaria a través de reaccions químiques ocorregudes a la part interior de l'atmosfera.

Igualment, en aquest sentit un altre autor destacat seria Willis George Emerson, escriptor de 'The Smoky God, or A Journey to the Inner Earth', una obra apareguda al començament del segle XX que ens parla de la història suposadament real d'un mariner noruec que va dur a terme una navegació dins de la Terra, al pol nord. Al seu interior, hi viuria una raça avançada de gegants que disposaria d'avenços tecnològics molt importants.

De la mateixa manera cal recordar els éssers que, segons les històries de diverses llegendes i contes, viurien a l'interior de la Terra buida, com ara els nans, que serien molt garrepes i avariciosos i durien a terme excavacions constants per mirar d'extreure i acumular or, la seva gran obsessió. 

En aquest apartat literari, també s'hi podrien incloure les llegendes urbanes que durant la història han anat apareixent al voltant de la Terra buida. Un exemple d'això seria la que explica que Adolf Hitler i alguns seguidors del dictador haurien escapat a zones subterrànies de l'interior del planeta, després d'acabar-se la Segona Guerra Mundial, per mitjà d'una entrada situada a l'Antàrtida. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari