El govern revela la data en què podrem fer la primera banyada al mar

Està indicat en el pla de desescalada

Tovallola, barret i suc sobre l'arena de la platja
Ja se sap en quina fase podrem gaudir de la platja | PixaBay

El confinament total per la crisi del coronavirus comença ja el compte enrere amb la   posada en marxa aquests pròxims dies del pla de desescalada organitzat pel govern espanyol. S'hi recullen l'obertura de botigues, museus, monuments, locals d'hostaleria... També el moment en què els ciutadans podrem començar a gaudir de la platja. Molts espanyols somien amb el moment de poder trepitjar l'esmentada platja i donar-se un bany al mar. I ho podran fer, però encara hauran d'esperar unes setmanes.

En concret, si tot segueix el seu curs, serà en la penúltima fase de la desescalada, en l'anomenada fase 3, quan es pugui gaudir d'aquests espais a l'aire lliure. És a dir, caldrà esperar fins al dia 10 de juny perquè aquestes platges s'obrin al públic, tot i que és cert que en algunes illes potser això es produeixi ja al voltant del 25 de maig perquè van una fase per davant.

Els veïns de les zones costaneres, els primers a anar a la platja

Això sí, en un primer moment seran els veïns de ciutats i províncies costaneres els que podran gaudir al màxim d'aquests enclavaments i després caldrà esperar perquè ho facin els altres ciutadans, una vegada que s'indiquin les pautes de l'Executiu de Pedro Sánchez sobre la mobilitat entre comunitats autònomes o directament sobre tot el país.

No obstant això, aquesta temporada estival la situació a les platges serà molt diferent del que venia sent habitualment. I és que les autoritats de cada localitat hauran de prendre mesures perquè no es produeixin massificacions i perquè els ciutadans puguin mantenir la distància de seguretat en tot moment. Mesures que també hauran d'aplicar-se a les piscines, que, de la mateixa manera, s'obriran a partir de la tercera fase del pla esmentat. Ho faran tant les municipals i privades com les dels allotjaments hotelers.


Comentaris

envia el comentari