URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

ÚLTIMA HORA

⚽ Bartomeu queda en llibertat després de passar la nit al calabós

Tercera nit de caos a Barcelona: barricades, càrregues i atacs a la redacció d'El Periódico

La capital catalana viu una nova nit d'enfrontaments entre manifestants i policia per l'empresonament de Pablo Hasel

Una barricada en les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel a Barcelona
Una barricada en les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel a Barcelona | ACN

Aquest dijous, Barcelona viu la tercera nit consecutiva d'aldarulls, arran de l'empresonament dimarts passat del cantant de rap Pablo Hasel. En aquesta nova jornada de protesta ha acabat, de nou, amb enfrontaments entre manifestants i policia, s'han tornat a veure barricades, contenidors cremats i càrregues policials dels Mossos d'Esquadra.

Una de les accions que els manifestants han realitzat avui i que no s'havia vist en dies anteriors ha estat l'atac a la seu del diari El Periódico. Tal com han informat diversos testimonis, alguns participants s'han dirigit a la redacció d'aquest diari i han llançat diversos objectes contundents a la façana i també han fet pintades reivindicatives a les portes. En aquest atac no s'ha registrat cap persona ferida. 

Nova nit convulsa a Barcelona

Els manifestants també han vandalitzat un establiment comercial al carrer Bailèn, han arrencat senyals de trànsit i prenen foc a barricades a la zona dels carrers Bailèn, Aragó, Girona i València. El foc arriba als arbres i podria afectar els veïns. Molts dels manifestants han arrencat llambordes, senyals de trànsit, testos de plantes i altres objectes del mobiliari urbà que mouen per fer barricades i llancen als agents i vehicles policials que es mouen per la zona. També han buidat els contenidors de vidre per agafar-ne el contingut.

Segons els Mossos, al carrer Mallorca amb passeig de Sant Joan efectius policials que feien el trasllat d'una persona detinguda han patit llançaments per part d'un grup de manifestants. Un agent ha resultat ferit amb un cop al cap. En altres punts de la zona també ha resultat ferit algun manifestant.

Paral·lelament, a Sabadell, grups violents han fet llançaments d’ous, tanques i ampolles a la línia policial de Mossos d'Esquadra, davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia. També hi ha barricades amb contenidors cremant.


Comentaris

envia el comentari