Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020

Terrassa, Granollers, Canovelles i les Franqueses endureixen les seves restriccions pel coronavirus

Les restriccions són les mateixes que s'han implementat en altres ciutats amb la mateixa situació

Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020
Les ciutats on ha empitjorat la situació s'hi aplicaran noves mesures més restrictives | Cedida

Terrassa, Granollers, Canovelles i les Franqueses patiran un enduriment de les mesures contra la Covid-19 a causa de l'augment de casos i el perill de rebrot. Així ho ha anunciat el president Quim Torra en roda de premsa aquest matí de dilluns, on ha anunciat un seguit de normes juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Aquestes noves mesures són les mateixes que s'han aplicat recentment a Lleida i Reus a causa de les mateixes conseqüències que el virus està tenint en aquests territoris.

Per tant, les mesures que s'han anunciat i es publicaran en els pròxims dies al PROCICAT redueixen al 33 per cent l’aforament de les cerimònies i, pel que fa a la restauració, no es permet el consum a les barres i, en aquest cas, es redueixen els aforaments al 50 per cent, tant a l'interior com a l'exterior del local. A més, han recordat que es manté vigent el tancament de l'oci nocturn i la restricció horària de bars i restaurants. 

A més, també s'hi aplica la norma de prohibició de les reunions socials de més de deu persones, mesura la qual s'implementa a tot el territori de Catalunya, tant en l'àmbit públic com en el privat. En la roda de premsa, tant el president com la consellera de Salut han demanat reiterades vegades que «cal abaixar el ritme».

Cribatges massius i ratios de menys de 20 alumnes

D'altra banda, el president també ha anunciat aquest dilluns que es faran 500.000 proves a les escoles i instituts catalans entre el 15 de setembre i el 15 de novembre: «Farem el que no s'ha fet mai».

A més, el president de la Generalitat ha comentat que després de les vacances d'estiu a infantil i primària el nombre d'alumnes per aula serà de 20 alumnes com a màxim. Pel que fa a secundària, també seran més baixes.

En roda de premsa, Torra ha avançat que ha convocat per a aquest dimarts un Consell Executiu extraordinari per a presentar un pla que concreti el pla d'obertura d'escoles. Torra també ha avançat que la màscara serà obligatòria a l'escola en tot moment per als majors de 12 anys en aquells territoris amb «risc elevat de contagi».