Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona

Les taules i cadires de les terrasses es quedaran a la calçada de Barcelona

Unes 2.700 terrasses ja ocupen aquestes zones dels carrers

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
La majoria de les terrasses instal·lades a la calçada s'hi quedaran | Cedida

La tinent d'alcaldia d'Ecologia Urbana, Infraestructures, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat al programa 'Bàsics' de Betevé que les terrasses que ocupen la calçada de la ciutat comtal «han vingut per quedar-se». Així doncs, la majoria de les 2.700 terrasses que ara ocupen aquestes zones del carrer es quedaran allí.

La ciutat utilitza blocs de formigó de color groc per separar les terrasses dels carrils de circulació i ha assenyalat que s'està treballant per millorar el disseny dels blocs i que siguin més estètics, ja que aquests es van posar com a «mesura urgent i de baix cost».

En l'entrevista, Sanz també ha parlat de l'urbanisme tàctic que s'ha posat en marxa des del consistori barceloní amb l'objectiu de reduir l'ús del cotxe. Tot i que en una primera valoració ha manifestat que les coses es podrien haver fet millor, ha explicat que aquesta es continuarà implantant als carrers de la ciutat.

Els tests d'antígens, eina ràpida de diagnòstic

Sanitat ha decidit incloure els tests d'antígens com a eina ràpida de diagnòstic i cribratge de la Covid-19 i actualitzar d'aquesta manera l'estratègia seguida fins ara de detecció precoç, vigilància i control del virus. Fins ara, s'havia disposat de dues proves: una de detecció d'antígens i una altra d'ARN viral a través de les PCR. La nova estratègia implementada permet recollir la utilització de les dues proves en els diversos escenaris de diagnòstic, seguiment de casos i contactes.

L'objectiu d'aquesta nova estratègia no és altre que el de facilitar el diagnòstic i que aquest es pugui fer tan de pressa com sigui possible per poder iniciar les mesures de control pautades. Es tracta d'una manera d'agilitzar el procés perquè es preveu l'augment de necessitats diagnòstiques a causa de l'increment d'infeccions respiratòries com pot ser el cas de la grip de cara a l'hivern.

L'actualització de l'estratègia de Sanitat també inclou que el període de quarantena per a contactes estrets de positius s'hagi escorçat i passi a ser de 10 dies, des de l'inici de símptomes, sempre que s'hagin passat tres dies sense símptomes.