Imatge de l'interior d'un restaurant

Les terrasses cobertes hauran de complir les restriccions de les zones interiors

Els locals que decideixin cobrir les taules exteriors només podran fer servir el 30% de l'espai

La Generalitat aplicarà a les terrasses dels bars i restaurants que estiguin cobertes a més de dos costats les mateixes restriccions i limitacions d'aforament que a l'interior dels locals de restauració. 

Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, en una roda de premsa telemàtica quan ha parlat sobre les restriccions pel coronavirus, en la qual ha comparegut al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés.

El consum a les barres continua estant prohibit

«No oblidem que les terrasses han de tenir com a mínim dos laterals oberts per ventilar. Si no, es considerarà que tenen els mateixos paràmetres que els espais interiors i per tant s'aplicarà la normativa del Procicat que fa referència a l'interior», ha dit Sàmper en vista de la possibilitat que els bars i restaurants cobreixin les taules exteriors a l'hivern.

Així, malgrat que es preveu que els establiments puguin fer servir el 100% de l'aforament a les terrasses, els locals que decideixin cobrir les taules exteriors només podran fer servir el 30% de l'espai, la mateixa limitació que s'aplica a les taules de l'interior.

El conseller també ha recordat que «no es planteja el consum a les barres» de bars, que continua sense estar permès, i ha recordat la importància de mantenir la distància i la ventilació als locals.

Ha baixat la mobilitat dels caps de setmana

Pel que fa a les xifres de mobilitat, ha exposat que dijous passat es va produir un augment de mobilitat respecte a un dijous d'abans del confinament municipal els caps de setmana, però «sensiblement inferior a d'altres caps de setmana» des que es va establir aquesta restricció.

En comparació amb el que és habitual un dijous, van sortir de Barcelona un 2,63% més de vehicles, mentre que les darreres setmanes s'havien registrat uns augments per sobre del 12%: «Aquesta dinàmica d'avançar-se al cap de setmana per anar a segones residències abans del toc de queda ha baixat i de manera notable». En la línia de les setmanes anteriors, a l'entorn metropolità el trànsit va caure un 39% divendres, un 79% dissabte i un 84% diumenge.

Els Mossos denuncien gairebé 800 persones

Els Mossos d'Esquadra han denunciat 797 persones aquest cap de setmana en relació amb les restriccions del coronavirus, han tancat quatre locals i han desallotjat tres festes: una a la muntanya de Montjuïc divendres a la nit, amb 80 persones; una altra dissabte a la nit a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb 18 persones; i una altra en un pis del passeig de Gràcia de Barcelona, on dissabte a la nit es van reunir 20 persones.

Des del 16 d'octubre, els Mossos i les policies locals han denunciat 40.246 persones per les restriccions de l'estat d'alarma i han identificat 81.693 persones.