Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un sismògraf registrant un terratrèmol

Un terratrèmol de 2,5 graus a l'escala de Richter es deixa sentir a l'Alt Empordà

El sisme s'ha produït a les 5.39 hores i l'epicentre s'ha localitzat entre les poblacions de Garriguella i Peralada

Un petit terratrèmol de 2,5 graus a l'escala de Richter s'ha registrat aquest diumenge a la matinada al centre de l'Alt Empordà, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme s'ha produït a les 5.39 hores i l'epicentre s'ha localitzat entre les poblacions de Garriguella i Peralada, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El terratrèmol ha estat molt superficial, a poca profunditat, i per això ha estat percebut a moltes poblacions de la costa de l'Alt Empordà. Veïns de Llançà, Portbou, Port de la Seva, Roses i Cadaqués han alertat del sisme, que no ha causat, però, cap mena de danys.

Concretament, el telèfon 112 ha rebut tres trucades de persones que han percebut el terratrèmol al municipi de Llançà, mentre que la Policia Local del municipi també ha rebut cinc trucades de veïns del municipi «espantats» després del tremolor. «Hem sentit una forta explosió i han tremolat el terra i els edificis», ha relatat algun d'ells.

Una patrulla de la Policia Local ha voltat pel municipi per comprovar que no s'hagin registrat danys en cases o edificis. L'últim sisme a Catalunya s'havia produït el 3 d'abril a l'Alt Urgell. Va ser de 3,3 graus amb epicentre al municipi de Cava, àmpliament percebut i amb diverses rèpliques.

Mig miler de persones es manifesten per reclamar energies renovables de proximitat

D'altra banda, aquest dissabte, més de 500 persones s'han manifestat a l'Escala (Alt Empordà) malgrat la pluja per reclamar un model de renovables que no trinxi el territori ni doni l'esquena al paisatge. Darrere la pancarta 'No pas així', amb la imatge d'un aerogenerador, s'hi han aplegat fins a una quarantena d'entitats ecologistes, ajuntaments i sectors econòmics de comarques gironines (com pagesia, pescadors i càmpings).

La protesta ha recorregut el passeig marítim del municipi, i tot i que el ruixat ha estroncat l'acte final, la manifestació ha permès palpar el malestar que hi ha a la demarcació contra el parc eòlic marí al golf de Roses, els projectes per instal·lar molins a l'Albera o els dels parcs solars que es volen implantar a cavall de l'Empordà i el Gironès.