Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’estrany terratrèmol que va recórrer tot el món i que ningú va notar

El fenomen va tenir lloc l’11 de novembre i es va originar a l’illa francesa de Mayotte, a l‘Àfrica. L’onada sísmica va travessar gran part del planeta sense ser percebuda
Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol
Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol | Arxiu

 

En ple segle XXI, encara són molts els misteris que ens amaga la Terra. Això va quedar palès el passat dia 11 de novembre, quan un terratrèmol va recórrer gran part del planeta sense que ningú el notés. Un fenomen ben estrany detectat per pocs sismògrafs i que encara no ha trobat explicació entre els experts. 

El sisme va tenir el seu origen a 24 quilòmetres de l’illa francesa de Mayotte, a la costa sud-est de l’Àfrica. Segons apunta el portal web RT, aquest estrany moviment d’ones sísmiques va travessar tot el continent africà i els oceans del planeta, arribant a zones com ara Xile, Nova Zelanda, Canadà o Hawaii.

Segons els experts, aquest fenomen pot estar relacionat amb un cúmul de sismes que han afectat Mayotte des del maig de l’any passat. Tot i que la seva freqüència i intensitat ha estat menor aquests últims mesos, just ha estat el moment en què s’ha registrat aquest fenomen que segueix sent un misteri. L'últim gran terratrèmol registrat al món ha estat aquest divendres 30 de novembre a Alaska, on hi ha hagut moltes destrosses. 

L'epicentre del moviment sísmic es va originar a 24 quilòmetres de l'illa de Mayotte
L'epicentre del moviment sísmic es va originar a 24 quilòmetres de l'illa de Mayotte | Arxiu

 

Només un usuari de Twitter el va detectar

Tot i que el terratrèmol va passar desapercebut en general, hi va haver una persona que sí que el va registrar. Es tracta d’un usuari de Twitter que respon al compte @matarikipax i que va expressar a la xarxa social que va registrar un senyal «estrany» en els sismògrafs en temps real del Servei Geològic dels Estats Units (USGS). 

En general, però, els experts destaquen la raresa del fenomen. En aquest sentit, el sismòleg Goran Ekstrom, de la Universitat de Columbia, va apuntar que «no havia vist res semblant» abans. Per la seva banda, l’Oficina d’Investigacions Geològiques de França va apuntar la possibilitat que s’estigui gestant un nou centre d’activitat volcànica a la costa de Mayotte. Si fos així, aquest estrany fenomen s’explicaria per un moviment magmàtic al mar.