Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un terratrèmol de 2,6 sacseja lleugerament la Vall Fosca del Pallars Jussà

L’epicentre del sisme s’ha situat molt a prop de la població de la Torre de Cabdella i ha estat percebut. També s’ha deixat sentir en altres zones com ara la Vall de Boí i Barruera
Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol | Arxiu

 

La terra ha tremolat aquest dimarts al matí al Pirineu de Lleida amb un petit sisme que ha estat percebut per la població. El terratrèmol, registrat a les 08:54h del matí, ha estat de 2,6 graus a l’escala de Richter i ha tingut el seu epicentre molt a prop de la població de la Torre de Cabdella, a la zona coneguda com a Vall Fosca, ubicada a la comarca del Pallars Jussà

Segons les primeres informacions facilitades per l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), el sisme ha estat percebut lleugerament a les comarques del Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran, però sense causar danys. De fet, i segons els primers registres, la tremolor s’ha notat als municipis de la Torre de Cabdella i Barruera i a la Vall de Boí. 

Segons una primera valoració de Protecció Civil de la Generalitat, el telèfon d’emergències 112 no ha rebut cap trucada relacionada amb el sisme. La confirmació que el terratrèmol ha estat percebut té l’origen en els qüestionaris de l’ICGC i en les trucades que el CECAT ha fet a la zona afectada.

El Pirineu és una zona acostumada als terratrèmols | cedida

 

El Pirineu, una zona de terratrèmols

El Pirineu i Prepirineu de Catalunya són zones habituades a petits terratrèmols des de sempre. De fet, a principis de desembre hi va haver un sisme molt lleu de 2,2 graus a l’escala de Richter a la comarca del Ripollès, situació que es repeteix al llarg de l’any a diferents punts d’aquesta àrea muntanyosa.

La zona del Pirineu és molt muntanyosa i té un passat farcit d’activitat volcànica que, avui dia, està ben adormida. Aquest fet fa que, encara ara, hi hagi constants moviments de terra a tota l’àrea pirinenca, però la majoria d’aquests petits terratrèmols no són detectats. Hem d’anar molts anys enrere per trobar desperfectes causats per un sisme.