Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus

El missatge viral de Carlos, que ha perdut un familiar pel coronavirus

Ha rebut una allau de respostes de suport i ha despertat veus de denúncia

El coronavirus està omplint la xarxa de moments divertits que demostren que sabem posar un toc d'humor per treure ferro a situacions complicades, però deixa també centenars d'històries tristes a tot el país. A Espanya la xifra de víctimes mortals per la pandèmia s'eleva a 514, entre elles un familiar de Carlos, que ha volgut compartir el seu cas a Twitter. 

El testimoni ha explicat la crua realitat que viuen les famílies que estan perdent persones estimades i que no poden acomiadar-les com cal ni enterrar-los per l'alt nivell de contagi del covid-19, que ha obligat tot el país a confinar-se i a imposar dràstiques mesures de protecció. Probablement Carlos no esperava que el seu missatge es faria viral.

Allau de missatges de suport, però també de denúncia

El testimoni de Carlos ha commogut ràpidament la xarxa. Ha remogut molts d'altres usuaris als qui aquesta «cruel» malaltia també ha afectat de prop, rebent respostes d'ànims, suport i comprensió per part de persones a qui també se'ls ha mort algun familiar. 

Però d'entre els missatges també es percep cert aire de denúncia. Ahir publicàvem el cas d'una família d'Igualada que no ha aconseguit fer-se la prova tot i morir-ne un membre per coronavirus. Precisament algunes de les respostes a Carlos van en aquesta línia de crítica cap a la gestió de la crisi per part dels polítics, que sí que poden fer-se la prova per saber si estan malalts. La preocupació i el confinament  han unit més que mai la gent, als balcons i a la xarxa.