Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna

El testimoni viral sobre la vacuna del coronavirus que ha triomfat a les xarxes

El missatge ha generat una allau de reaccions

Aquest any pretén servir com resposta a la principal amenaça que assetja les nostres vides des del passat curs, cada dia la lluita contra la pandèmia sembla avançar, sobretot des que es va iniciar al nostre país el pla de vacunació. La mesura, que encara que en un primer moment es pot catalogar com a positiva, ha estat tal el ressò mediàtic que s'ha generat al voltant de la seva creació, que tot el món ha aportat la seva opinió.

Una, que en la majoria de casos seria completament respectable si estigués fonamentada de manera empírica, però la majoria de les mateixes atenen a suposicions conspiranoiques que provenen del vocal social de les xarxes; sempre respectable s'ha de dir.

Per una altra banda, se situen aquells escèptics que consideren que davant la gravetat de la malaltia, més els curts terminis de preparació per a una cura, el resultat pot ser perillós i sobretot, perillosos a causa d'uns efectes secundaris poc comprovats. El que està clar és que la polèmica segueix i, pel seu to, sembla que ens acompanyarà fins al final de la pandèmia.

«Ahir em van vacunar contra la Covid-19»

Aquest va ser el titular que va servir de dinamita a Twitter. La usuària @AnnDesola va compartir la seva experiència personal després de la vacunació i ha explicat el que per ara són els efectes secundaris després del procés de prevenció.

La usuària va decidir obrir un fil amb totes les conseqüències negatives que havia portat el pla de prevenció organitzat pel govern espanyol. Alguns esperaven un fil que expliqués tota mena de catàstrofes i malediccions, xips de control, o qualsevol element que porti l'apocalipsi al món.

«M'ha fet una mica de mal en treure'm la tireta perquè s'havia enganxat força a la pell. Tanco fil», deia la usuària a Twitter. De vegades, poques paraules expressen a la perfecció una llista de vocables poc ordenats. I és que la seva intenció amb la publicació era transmetre una mica de tranquil·litat i ajudar a calmar els rumors que han sorgit des que va començar el pla de vacunació.

El motiu pel qual ha estat vacunada és que exerceix laboralment en un centre sanitari, fet que explica que li hagin administrat la dosi pertinent. En tan sols unes hores, el tweet va aconseguir més de 70.000 m'agrada i més de 12.000 retuits. Encara que el millor ha estat l'allau de comentaris que ha deixat, la majoria en la mateixa tendència escèptica.

Una onada de teories

«Només diré que si la Covid va ser creada expressament per reduir la població, un dels efectes secundaris seria la infertilitat, i la veritat, així sigui, amb la meitat dels que som aniríem bé» o «Brilles a la foscor ara? Perquè si no quin engany» són algunes de les respostes que ha deixat el fil, malgrat que la majoria ha mostrat la seva indignació pel tractament de la creadora del fil.

Els missatges de preocupació més repetits tenien en compte l'actor químic de la Talidomida, els efectes secundaris relacionats amb la fertilitat, la simptomatologia persistent a llarg termini, el temps de desenvolupament per les dosis o la conservació i distribució a nivell global. També han estat molts els que han volgut posar una mica d'humor a la situació i han realitzat memes amb la seqüència d'arguments.

Des que el passat 28 de desembre es va iniciar el procés de vacunació sobre la població, el nombre de persones vacunades a Espanya supera les 50.000, una xifra que ben aviat augmentarà per les 350.000 dosis distribuïdes per les multinacionals Pfizer i BioNTech.