YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els tests ràpids d'Aldi i Lidl s'esgoten ràpidament després d'un cap de setmana

La iniciativa dels supermercats forma part del pla d'Alemanya per tal de reduir la incidència de la Covid-19

Vista panoràmica d'una botiga de Lidl
Els tests ràpids de Lidl es van esgotar tan de pressa com els d'Aldi | Lidl

El passat cap de setmana, dissabte, concretament, Aldi i Lidl van començar a vendre els seus tests ràpids per detectar casos de Covid a Alemanya. Així mateix, tal com han informat diversos mitjans, aquests productes s'han esgotat minuts després de la seva venda. Aldi, per la seva banda, confirma la seva sorpresa pel furor dels ciutadans en voler aconseguir aquests productes, que estan aprovats per l'Institut Federal de Medicaments d'Alemanya.

La cadena Lidl va posar a la venda aquest article a través del seu web, i pocs minuts després d'això els clients ja tenien problemes per accedir a comprar-los. Alemanya s'ha convertit en el primer país a autoritzar els autotests de Covid-19. Els tres altres tests que s'hi venen són els Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card, LYHER Covid-19 Antigen Schnelltest Nasal i CLINITEST Rapid COVID-19 Self-Test, amb un preu d'entre 5 i 10 euros.

De fet, Aldi venia el paquet de cinc tests a 25,99 euros, tot i que, segons mitjans alemanys, aquests es van esgotar en qüestió de minuts. Els tests ràpids de Lidl i Aldi tenen una fiabilitat del 80% i els resultats se saben en 15 minuts, tal com indica l'Institut Federal de Medicaments alemany.

Un test de saliva, tan efectiu com els convencionals

Paral·lelament, un equip de recerca del Departament de Medicina de Laboratori en la Kangwon National University School of Medicine, dirigit pel professor In-*bum Suh, va desenvolupar el test PCR per a la COVID-19 en 90 subjectes hospitalitzats amb sospita de COVID-19, tant amb mètodes de saliva com nasofaringis. Per a recollir suficient material, les mostres es van recollir de participants en l'estudi que van haver d'abstenir-se de realitzar activitats com menjar, beure i fumar, durant 30 minuts en aixecar-se al matí.

Per a l'estudi, l'equip de recerca havia utilitzat els test de COVID-19 insignes de Seegene, 'Allplex(TM) SARS-CoV-2 Assay' i 'Allplex(TM) SARS-CoV-2/FluA/*FluB/*RSV Assay, tots dos certificats CE-IVD. Mentre el 'Allplex(TM) SARS-CoV-2 Assay' es dirigeix a quatre gens diferents de COVID-19, el 'Allplex(TM) SARS-CoV-2/FluA/*FluB/*RSV Assay' es coneix per detectar i diferenciar vuit gens objectius que inclouen COVID-19, grip i refredat comú RSV.

Com a resultat, tant el 'Allplex(TM) SARS-CoV-2 Assay' com el 'Allplex(TM) SARS-CoV-2/FluA/*FluB/*RSV Assay' van provar l'acord percentual del test de saliva i nasofaringi per a detectar COVID-19 va ser de més del 98,8%. Això significa que el test de diagnòstic de COVID-19 de Seegene genera resultats de test precisos i efectius per a la COVID-19 quan s'analitzen les mostres de saliva i nasofaríngies.

El professor Suh, investigador cap de l'estudi, va dir: «La demanda de test de COVID-19 basada en saliva està en augment, mentre el món lluita contra l'escassetat d'hisops de recollida de mostres per als test nasofaringis». Va afegir que l'estudi «ha demostrat clarament que els test de saliva són igual de precisos i efectius que els test nasofaringis en diagnòstic precís de COVID-19».

L'equip de recerca també va realitzar un estudi separat sobre aplicació sense extracció, un sense el pas d'extracció d'àcid nucléico i va descobrir que l'acord percentual entre el test de saliva sense extracció de Seegene i el test d'hisop nasofaringi sense extracció era de més del 96%. En altres paraules, el mètode sense extracció utilitzant el mostreig de saliva seria igual d'aplicable per al test de PCR per a detectar el SARS-CoV-2.

Generalment en els test PCR per a la COVID-19, el procés d'extracció d'àcid nucléico es considera un requisit previ per a aïllar i purificar l'àcid nucléico de les mostres. Depenent de les circumstàncies, no obstant això, alguns països podrien no estar totalment equipats per a desenvolupar el procés d'extracció. Alguns afronten l'escassetat de reagents, malgrat l'augment de la capacitat de realització de test, portant a molts laboratoris a recórrer al mètode sense extracció.

La implicació de l'estudi s'introduirà durant la 28(th) International Molecular Medicine Tri-*Conference. La conferència de tres dies se celebrarà en línia a causa de la pandèmia de COVID-19 a partir del 16 de febrer. La Molecular Medicine Tri-*Conference és un dels llocs de trobada internacionals líders per a la comunitat de la medicina de precisió, al qual estan convidades personalitats per a discutir les últimes recerques i tecnologies en diagnòstic de COVID-19 i bioterapéuticos.


Comentaris

envia el comentari