El 8% dels tests massius realitzats a Catalunya donen positiu

La situació es considerarà controlada quan els tests massius positius no superin el 5%

Sanitaria prenent la temperatura a una persona
La situació es considerarà controlada quan els tests massius positius no superin el 5% | EP

Aquest mateix dilluns ha començat la realització de tests massius en dues localitats catalanes: Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès. És per aquest motiu que el Departament de Salut ha advertit que en els pròxims dies podrien augmentar considerablement els contagis detectats. 

Segons publica 'RAC 1', tenint en compte que aquests dies es realitzaran molts més tests que de normal, augmentarà la xifra diària de positius. De fet, segons el Departament de Salut, un total del 8% dels tests que es fan en aquestes proves massives donen positiu. La situació es consideraria controlada quan el percentatge baixa de cinc.

Comencen els tests massius a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès

El Departament de Salut comença aquest mateix dilluns la realització de tests massius de la Covid-19 a les localitats de Santa Coloma de Gramenet i a Vilafranca del Penedès. D'aquesta manera, se suma a Sabadell, Ripollet i Terrassa, on s'estan fent aquestes proves amb l'objectiu de detectar positius, sobretot asimptomàtics. 

Santa Coloma de Gramenet, les proves es faran als residents dels barris de Llatí i Fondo, i van adreçades especialment als qui els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància social, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics i aglomeracions. Està previst que els resultats es tinguin en 48 hores, segons el departament liderat per Alba Vergés.

Santa Coloma: veïns de dotze carrers de Llatí i Fondo

Al barri de Fondo, els testos es destinen a residents als carrers Liszt, Rellotge, Wagner, Beethoven, Irlanda, Mossèn Jacint Verdaguer — del núm. 150 fins al final — i plaça del Rellotge. Les proves es faran al Centre Cívic Pins — C/ Pirineus, 2-4 —. 

Al barri Llatí està destinat a residents als carrers Florència, Gènova, Milà, Roma i Perú i es faran al CAP Barri Llatí — C/ del Perú, 60-62 —. Les proves es faran del 10 al 14 d'agost. Dilluns començaran a les 15 hores fins a les 20 hores i de dimarts a divendres de 8 a 20 hores als CAP dels dos barris. «Amb l'objectiu de parar la transmissió de la covid-19, Santa Coloma participa en una prova pilot de Salut de proves PCR als districtes II i VI, del 10 al 14 d'agost. El resultat es tindrà en 48 hores», ha piulat la mateixa alcaldessa, Núria Parlon.

Vilafranca: veïns de 19 a 40 anys

I a Vilafranca del Penedès, el cribratge massiu serà a partir de les 10 del matí de dilluns al Centre Cívic l'Escorxador. Les proves es destinen a persones de l'ABS de Vilafranca de 19 a 40 anys que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics i aglomeracions. 

Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de Covid-19. Les proves es faran del 10 al 14 d'agost de 9 a 13.30 hores i de 16 a 19.30 hores.


Comentaris

envia el comentari