L'operador de viatges Thomas Cook fa fallida i amenaça 22.000 llocs de feina arreu del món

L'empresa britànica tanca per la impossibilitat d'aconseguir un rescat milionari després de 178 anys d'història

thomas cook
Thomas Cook va a la runa després de fracassar en les negociacions de rescat | Thomas Cook

L'operador de viatges britànic Thomas Cook ha fet fallida després del fracàs de les negociacions per garantir un rescat per a l'empresa, que té 178 anys d'història. Amb el tancament de Thomas Cook, centenars de milers de turistes s'han quedat sense vols per tornar a casasense les vacances que ja tenien planejades, i ara hauran de ser repatriats amb altres companyies o a través de vols xàrter del govern britànic.

A conseqüència dels fets, han quedat cancel·lats un total de 14 vols a l'aeroport de Girona.

L'agència entra en liquidació

A més, hi ha també 22.000 treballadors arreu del món que poden perdre la feina. Thomas Cook entra en liquidació després que hagi fracassat un rescat multimilionari que impulsava un dels seus principals accionistes, Fosun, un fons xinès. Fosun havia compromès 900 milions de lliures des de l'agost però en els últims mesos els bancs demanaven 200 milions més per contingències i Thomas Cook no els ha aconseguit. A banda, el govern britànic ha descartat rescatar la companyia, que va sobreviure a dues guerres mundials.

L'agència ho ha fet públic a través d'un comunicat a la seva pàgina web, a més, ho ha compartit a les diferents xarxes socials: «Lamentem anunciar-vosque Thomas Cook deixa de comerciar amb efectes immediats».

14 vols de l'aeroport de Girona, cancel·lats

Segons ha fet patent el mitjà 'Diari de Girona', arran de la fallida han resultat afectats un total de 14 vols de l'aeroport gironí, els quals han hagut de ser cancel·lats en la seva totalitat. En aquest sentit Peter Fankhauster, president executiu de la companyia, ha lamentat profundament la situació.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari