TMB contracta vigilants privats per evitar agressions a conductors

El temps d'espera dels clients fa que ho paguin agressivament amb els conductors

Imatge frontal d'un autobús d'una línia de TMB a la capital catalana al seu pas pel carrer gran de Gràcia el 6 de juny del 2016
Diversos conductors han denunciat agressions físiques i verbals per part dels clients | Catalunya Diari

Ferma resposta dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a les contínues agressions que sofreixen els seus conductors. Fonts sindicals han assegurat que s'han vist obligats a contractar agents privats a la línia 155 per evitar agressions verbals i físiques. Segons les fonts, van ser els mateixos conductors els que van demanar alguna mesura de seguretat per acabar amb l'assetjament. Aquest bus fa la ruta entre Can Cuiàs i Santa Maria de Montcada. 

  

Asseguren que la majoria d'atacs són verbals, excepte una d'elles, on un grup de joves va «pegar-li un clatellot» al conductor. Fonts sindicals han afirmat que hi sol haver agressions físiques, tot i que reconeixen que solen ser lleus. A més, en alguna ocasió també s'han produït llançaments de pedres.

El temps d'espera, la raó de la violència 

La raó per la qual la línia 155 és de les més afectades per la violència és perquè la seva circulació sol endarrerir-se, així que els passatgers han d'esperar durant molta estona i acaben pagant aquest cabreig amb els xòfers. Des de l'empresa també asseguren que en aquesta línia solen freqüentar els fraus.

Així, TMB ha optat per un dispositiu de seguretat molt «visual» per evitar l'agressió continuada als diferents conductors de la línia 155. Per ara, el dispositiu es mantindrà, ja que d'ençà que ha estat instal·lat, el nombre d'incívics ha disminuït considerablement.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari