Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Desenes de nens es llancen pel gran tobogan solidari de Sant Magí

Els diners recaptats amb aquesta activitat es destinaran a l’ONG Proactiva Open Arms

El gran tobogan de Sant Magí
El gran tobogan de Sant Magí | Caralp Mariné

 

Falten cinc minuts per les quatre de la tarda i els nens ja passegen amunt i avall nerviosos per la baixada de la Pescateria de Tarragona. Els operaris estan acabant de muntar el gran tobogan aquàtic que refrescarà aquesta tarda de Sant Magí. Ansiosos, fills acompanyats de pares comencen a fer cua per poder ser els primers a baixar. Mentre el tobogan es va omplint d’aigua.                       

El tobogan de Sant Magí

Passen poc més de cinc minuts de les quatre i baixa el primer participant pel tobogan. No s’ho pensa massa, amb l’ajuda d’un flotador per poder lliscar millor s’hi tira de cap entre rialles i fotografies dels que l’envolten. Després la cosa no para, un menor darrere un altre, no deixen descansar als operaris ni un moment.

La gent fent cua per tirar-se pel tobogan
La gent fent cua per tirar-se pel tobogan | Caralp Mariné

 

Per segon any consecutiu se celebra una de les activitats més refrescants i divertides de Sant Magí. La festa major petita de Tarragona, que s’està celebrat aquests dies, ha arribat gairebé al seu equador. Demà i el cap de setmana, però, es duran a terme els plats forts d’aquestes festes, sobretot aquells de caràcter històric i tradicional, com ara la baixada de l’aigua.

Dues mares esperen al costat del tobogan mentre els seus fills fan cua. Són de Galícia i estan passant les vacances a Vilanova i la Geltrú. «Volíem passar un dia a Tarragona i l’hem fet coincidir amb aquesta activitat  perquè els nens tenien moltes ganes de participar-hi», explica una d’elles.

Nens llançant-se pel tobogan
Nens llançant-se pel tobogan | Caralp Mariné

 

Just al davant hi ha una parella que acompanya els seus fills que també fan cua per poder llançar-se pel tobogan. Són de Tarragona i diuen que els sembla una molt bona idea aquesta activitat, una de les més divertides, opinen, pels nens. 

Un tobogan solidari

L’activitat l’organitza l’Associació d’Amics de la Colla Jove. Per poder participar-hi, tots els nens han d’adquirir una polsera solidària que val dos euros i que els dóna dret a llançar-se pel tobogan tantes vegades com vulguin. Tots els diners recaptats es destinaran a l’ONG Proactiva Open Arms, l’entitat catalana que es dedica a fer salvament marítim al Mediterrani i que ha rescatat ja a un bon nombre d’immigrants a la deriva.

Els més curiosos fent fotos mentre els nens baixen
Els més curiosos mitant mentre els nens baixen | Caralp Mariné

 

Són gairebé les quatre i mitja de la tarda i la cua és cada vegada més llarga. S’acumulen nens, amics, familiars i també curiosos que treuen la càmera per fer fotos. Alguns són turistes, que sense esperar-ho es queden bocabadats en topar amb aquest tobogan col·locat en un escenari immillorable.

NOTÍCIES RELACIONADES:

El programa sencer de les festes de Sant Magí 2018 de Tarragona

Els actes del dia 16 d'agost de Sant Magí 2018 a Tarragona